Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperipiirakka kauratoscalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • piirakkavuoallinen n. 30 cm

Pohja

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g pakaste)

Tai

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai voita (50 g)
  • 1 dl kermaviiliä tai jogurttia

Väliin

  • n. 4 dl raparperin varsia viipaleina
  • 1 tl kardemummaa
  • (1 dl rusinoita + 3 rkl rommia)

Kauratosca -kuorrutus

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl maitoa

Leivitykseen

  • juoksevaa margariinia tai voita
  • kaurahiutaleita

Valmistusohje

Ota kauramurotaikina sulamaan tai valmista piirakkapohja itse.

Murotaikina: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Levitä sulanut tai itse tehty taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi.

Raparperipiirakka on kesän ehdoton herkku! Tässä kirpeät raparperit on yhdistetty makeaan kauratoscaan. Maukkaan pohjan voit leipoa itse kaurapitoisesta piirakkataikinasta tai käyttää maistuvaa kauramurotaikinaa.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä.

Ripottele puolikypsän pohjan ja raparperien päälle kardemummaa ja halutessasi rommirusinoita. Levitä lopuksi päälle kauratosca ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes tosca saa kauniin värin.

Vinkki: Mikäli lisäät piirakkaan makua antamaan rommirusinoita imeytä rusinat yön yli rommissa tai mielellään vähintään tunti. Jos aikaa ei ole, kuumenna rusinat varovasti mikrossa rommissa (esim. vesilasissa), jolloin rommi imeytyy nopeasti rusinoihin makua antamaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

RaparperikääretorttuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetKasvispiirakkaParas marjapiirakka kolmella tavallaKaura-toscapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
RaparperipiirakkaMakeat leivonnaisetMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka