Raparperipataa ja lammasta

Kuutioitu, luuton lampaanliha kiehuu pehmeäksi 30 minuutissa ja maistuu erittäin maukkaalta mehevässä raparperipadassa. Persilja ja minttu ovat valinnaisia, ne voi lisätä valmistusvaiheessa tai ripotella valmiin padan päälle. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään voimakkaan chilikastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 600 g kuutioitua lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • 400 g raparperia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipulia öljyssä kurkuman kera isossa kattilassa. Lisää lihat ja paista samalla sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomaattimurska ja liemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 1 tunti.

2. Kuori raparperit ja paloittele ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Paista raparperia pannussa 1 rkl voita samalla sekoitellen 2 minuuttia.

3. Laita kevyesti paistetut raparperipalat lihapataan, lisää sitruunamehu ja sokeri. Anna porista vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.