Raparperinyytit
Makeita taikinanyyttejä ja hapahko sisus. Sopii jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 palaa
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoa
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 500 g raparperisiivuja
- sokeria
- 50 g mantelirouhetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, siirrä kylmään tunniksi.
2 Kauli taikina, leikkaa 8-10 sentin neliöiksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut taikinaneliöille, sirottele päälle sokeria ja puolet mantelirouheesta. Taita nyyteiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.
4. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle loppu mantelirouhe ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen