Raparperinyytit

Makeita taikinanyyttejä ja hapahko sisus. Sopii jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kera.

6 palaa

  • 200 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g raparperisiivuja
  • sokeria
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, siirrä kylmään tunniksi.

2 Kauli taikina, leikkaa 8-10 sentin neliöiksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut taikinaneliöille, sirottele päälle sokeria ja puolet mantelirouheesta. Taita nyyteiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.

4. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle loppu mantelirouhe ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!