Raparperimurupiiras
Kun kevään ensimmäiset rapeat raparperin varret tulevat esiin, on pakko saada raparperipiirasta. Hapokas raparperi haluaa mielellään kaverikseen lempeää vaniljakastiketta, kermavaahtopilven tai vaniljajäätelöpallon.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 6 hengelle
Muru
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoa
Vuokaan
- 3-4 raparperin vartta
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi pätkiksi. Laita palat voidellun uunivuoan pohjalle. Sirota pinnalle kanelia.
2. Nypi voi, sokeri, kauraryynit ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Sirottele murusina raparperien päälle. Paista 20-25 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vanijajäätelön kanssa.
Vinkki: Tämä murutaikina sopii useimpien marjojen ja hedelmien hunnuksi. Kokeile vaikka mustikkapiiraaksi tai omenaherkuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka