Mainos
Mainos

Kun kevään ensimmäiset rapeat raparperin varret tulevat esiin, on pakko saada raparperipiirasta. Hapokas raparperi haluaa mielellään kaverikseen lempeää vaniljakastiketta, kermavaahtopilven tai vaniljajäätelöpallon.

6 hengelle

Muru

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa

Vuokaan

  • 3-4 raparperin vartta
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi pätkiksi. Laita palat voidellun uunivuoan pohjalle. Sirota pinnalle kanelia.

2. Nypi voi, sokeri, kauraryynit ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Sirottele murusina raparperien päälle. Paista 20-25 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vanijajäätelön kanssa.

Vinkki: Tämä murutaikina sopii useimpien marjojen ja hedelmien hunnuksi. Kokeile vaikka mustikkapiiraaksi tai omenaherkuksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.