Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperikakku vaniljakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapea pohja, hapan hyytelö ja kermaisen pehmeä vaniljakastike yhdistyvät tässä raparperikakussa todelliseksi makujen harmoniaksi. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvin kera.

Ainekset

  • 12 palaa

Murotaikina

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen

Vaniljakastike

  • 6 munankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kahvikermaa
  • 1 rkl Maizena-jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Raparperihyytelö

  • 700 g raparperia
  • 2½ dl sokeria
  • 8 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • kuohukermaa
  • hedelmiä

Valmistusohje

1. Murotaikinapohja: Sekoita voi, tomusokeri ja munankeltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka niin, että taikina nousee 3-4 cm vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Raparperihyytelö: Pane liivatelehdet runsaaseen, kylmään veteen. Leikkaa raparperit 2 sentin viipaleiksi ja pane kattilaan. Ripottele väleihin sokeria. Hauduta kannen alla kunnes viipaleet pehmenevät. Jos raparperit ovat kalpeita, lisää tilkka punaista mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne lämpimään raparperihillokkeeseen. Anna seoksen jäähtyä. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se murotaikinapohjan päälle.

3. Vaniljakastike: Vatkaa munankeltuaiset, kahvikerma, sokeri, vaniljasokeri ja Maizena-jauhot kattilassa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee. Jäähdytä kastike. Levitä kastike raparperihyytelön päälle.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiHellapoliisin mango-charlotteJuustokakku raparperikuorrutuksellaRaparperitorttuMansikkatäytekakkuMansikka-raparperikakku
RaparperipiirakkaMakeat leivonnaisetKastikkeet ja dipitKevään juhlatLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka