Raparperikakku vaniljakastikkeella

Rapea pohja, hapan hyytelö ja kermaisen pehmeä vaniljakastike yhdistyvät tässä raparperikakussa todelliseksi makujen harmoniaksi. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvin kera.

Ainekset

  • 12 palaa

Murotaikina

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen

Vaniljakastike

  • 6 munankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kahvikermaa
  • 1 rkl Maizena-jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Raparperihyytelö

  • 700 g raparperia
  • 2½ dl sokeria
  • 8 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • kuohukermaa
  • hedelmiä

Valmistusohje

1. Murotaikinapohja: Sekoita voi, tomusokeri ja munankeltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka niin, että taikina nousee 3-4 cm vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Raparperihyytelö: Pane liivatelehdet runsaaseen, kylmään veteen. Leikkaa raparperit 2 sentin viipaleiksi ja pane kattilaan. Ripottele väleihin sokeria. Hauduta kannen alla kunnes viipaleet pehmenevät. Jos raparperit ovat kalpeita, lisää tilkka punaista mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne lämpimään raparperihillokkeeseen. Anna seoksen jäähtyä. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se murotaikinapohjan päälle.

3. Vaniljakastike: Vatkaa munankeltuaiset, kahvikerma, sokeri, vaniljasokeri ja Maizena-jauhot kattilassa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee. Jäähdytä kastike. Levitä kastike raparperihyytelön päälle.

Parhaat ruokaohjelmat