Raparperikakku vaniljakastikkeella
Rapea pohja, hapan hyytelö ja kermaisen pehmeä vaniljakastike yhdistyvät tässä raparperikakussa todelliseksi makujen harmoniaksi. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvin kera.
Ainekset
- 12 palaa
Murotaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- ½ dl tomusokeria
- 1 munankeltuainen
Vaniljakastike
- 6 munankeltuainen
- 1 dl sokeria
- 3 dl kahvikermaa
- 1 rkl Maizena-jauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Raparperihyytelö
- 700 g raparperia
- 2½ dl sokeria
- 8 liivatelehteä
Tarjoiluun
- kuohukermaa
- hedelmiä
Valmistusohje
1. Murotaikinapohja: Sekoita voi, tomusokeri ja munankeltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka niin, että taikina nousee 3-4 cm vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Raparperihyytelö: Pane liivatelehdet runsaaseen, kylmään veteen. Leikkaa raparperit 2 sentin viipaleiksi ja pane kattilaan. Ripottele väleihin sokeria. Hauduta kannen alla kunnes viipaleet pehmenevät. Jos raparperit ovat kalpeita, lisää tilkka punaista mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne lämpimään raparperihillokkeeseen. Anna seoksen jäähtyä. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se murotaikinapohjan päälle.
3. Vaniljakastike: Vatkaa munankeltuaiset, kahvikerma, sokeri, vaniljasokeri ja Maizena-jauhot kattilassa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee. Jäähdytä kastike. Levitä kastike raparperihyytelön päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti