Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustokakku raparperikuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8-12 palaa

  • 200 g digestiivikeksejä
  • 75 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Täyte 1

  • 8 raparperin vartta
  • 4+4 rkl sokeria
  • 2 tl vettä
  • 3 munaa
  • 500 g philadelphiajuustoa
  • ½ tl vaniljasokeria

Täyte 2

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Raparperihyytelö

  • loput raparperihillosta
  • 2 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Piiraskuori: Sulata voi kasarissa. Survo sokeri, keksit, kaneli ja voi murusiksi joko koneella tai käsin. Painele piirasvuokaan. Laita vuoka kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Täyte 1: Kuori raparperit ja leikkaa pätkiksi. Keitä ne pehmeiksi yhdessä 3 rkl:n sokeria ja vesitilkan kanssa. Raparperihillon pitää riittää sekä täytteeseen että päällyshyytelöön. Vatkaa munat syvällä lautasella. Sekoita philadelphiajuusto, vaniljasokeri ja 4 rkl sokeria kulhossa. Sekoita mukaan munat ja noin 1-2 rkl jäähtynyttä raparperihilloa juustoseokseen.

3. Kaada täyte piiraspohjan päälle vuokaan. Ota lusikalla vielä 2-3 rkl raparperihilloa ja sekoita se varovasti täytteeseen, niin että siitä tullee hieman raidallinen. Paista 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita sitten yhteen ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri ja levitä seos kakulle. Paista vielä 5 minuuttia.

Perinteinen juustokakku Amerikan malliin, mutta tämä kuorrutetaan raparperihyytelöllä. Myös siivilöityä, kuumennettua mansikkahilloa voi käyttää. Voit päällystää herkun myös tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Varaa kakun tekemiseen aikaa ja muista, että kakun täytyy olla aivan jäähtynyt ennen kuin peität sen hyytelöllä.

4. Ennen kuin voit laittaa hyytelön, kakun täytyy olla täysin jäähtynyt. Kuumenna loppu raparperi, noin 2 dl, ja sulata siihen sekoittaen aiemmin liotetut liivatelehdet. Lusikoi varovasti raparperihyytelö kakun pinnalle. Pane kakku kylmään tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Kaukaa, mutta läheltä -maapallokakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaSitruunavaahtotorttuRaparperikakku vaniljakastikkeellaMansikka-raparperikakku
JuustokakkuKevään juhlatJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku