Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke
- 250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
- 100 g hillo/marmeladisokeria
Täyte
- 200–300 g raparperihilloketta
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl mansikan paloja
Kostutus
- vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri
Päälle
- tuoreita mansikoita
Kiille
- 1½ dl vettä
- vajaa ⅔ dl hyytelösokeria
Reunapursotus
- 5 dl vispikermaa
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!
Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.
Halkaise kakku kolmeen osaan.
Kostuta ja täytä kakkupohja.
Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.
Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.
Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.
Resepti: Satu Nokkonen/Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!