Mansikkatäytekakku

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Raparperihilloke

  • 250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
  • 100 g hillo/marmeladisokeria

Täyte

  • 200–300 g raparperihilloketta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mansikan paloja

Kostutus

  • vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri

Päälle

  • tuoreita mansikoita

Kiille

  • 1½ dl vettä
  • vajaa ⅔ dl hyytelösokeria

Reunapursotus

  • 5 dl vispikermaa

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!

Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.

Halkaise kakku kolmeen osaan.

Kostuta ja täytä kakkupohja.

Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.

Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.

Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.

Resepti: Satu Nokkonen/Maa- ja kotitalousnaiset

Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!