Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkatäytekakku

Julkaistu 20.05.2015 13:38

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Raparperihilloke

  • 250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
  • 100 g hillo/marmeladisokeria

Täyte

  • 200–300 g raparperihilloketta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mansikan paloja

Kostutus

  • vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri

Päälle

  • tuoreita mansikoita

Kiille

  • 1½ dl vettä
  • vajaa ⅔ dl hyytelösokeria

Reunapursotus

  • 5 dl vispikermaa

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!

Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.

Halkaise kakku kolmeen osaan.

Kostuta ja täytä kakkupohja.

Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.

Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.

Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.

Resepti: Satu Nokkonen/Maa- ja kotitalousnaiset

Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaHellapoliisin mango-charlotteGluteeniton vadelmakakkuRaparperikakku vaniljakastikkeellaMansikka-raparperikakku
MansikkakakkuTäytekakkuÄitienpäiväKevään juhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku