Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-raparperikakku

Julkaistu 21.05.2013 11:32

Pohja

  • 8 isoa munaa
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoa tai mannasuurimoita

Kostutus

  • 4 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte 1

  • 8 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl sitruunamehua

Täyte 2

  • 200 g raparperihilloa (hillon resepti alla)
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria

Pinnalle

  • 5 dl vispikermaa
  • mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vaaleanpunaista elintarvikeväriä
  • ½-1 l mansikoita
  • muutama vaaleanpunainen marenki

Raparperihillo

  • 500 g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 2 1/2 dl hillosokeria
  • ½ tl kanelia tai 1 kanelitanko

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 28 cm vuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 ½ litraa. Kypsennä 150–175 asteessa noin 1 ½ tuntia, tai kunnes taikina alkaa irrota vuoan reunoista. Anna kakun levätä noin kymmenen minuuttia. Kumoa. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Kevään ja alkukesän kakkuun voit kätkeä nuoresta raparperista valmistettua hilloa. Hillo antaa kakulle ainutlaatuisen ja ihanan maun. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Valmista ensin raparperihillo (mielellään jo etukäteen). Huuhtele raparperi ja viipaloi se ohuelti.

Laita raparperipalat kattilaan vesitilkan ja kanelin tai kanelitangon kanssa. Älä laita vettä enempää, sillä raparperista irtoaa nestettä kypsennyksen aikana.

Anna raparperien kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.

Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Ota pois kanelitanko.

Jäähdytä ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Säilytä tiiviissä purkissa viileässä.

Valmista sitten täyte 1.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.

Lisää kohmeiset mansikat sellaisenaan tai soseutettuna, vatkaa.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.

Lisää liivateneste täytteeseen vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kokoa kakku paistovuokaansa.

Vuoraa vuoka reiluilla kelmun paloilla. Laita alimmaiseksi kakun päällimmäinen osa ylösalaisin.

Kostuta.

Levitä päälle mansikka-rahkatäyte.

Laita päälle kakun keskimmäinen osa ja kostuta.

Levitä päälle raparperihilloa ja sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Laita päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Suojaa kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta makusi mukaan mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Värjää vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Lisää väriä vähän kerrallaan, jotta väristä ei tule liian voimakas.

Levitä kerma huolimattomasti kakun pinnalle ja leikkaa mansikat lohkoiksi ja asettele ne kakun päälle.

Murusta pinnalle muutama vaaleanpunainen marenki.

Lisää aiheesta:

Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjallaKoko Suomi leipoo: Pumpulin pehmeä brownie-mansikkamoussekakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttöSalmiakkista: Emmin SalmiakkiaarreHyydytetty mangokakku (gluteeniton)
MansikkakakkuTäytekakkuÄitienpäiväKevään juhlatHellapoliisiJuhlatValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku