Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperikääretorttu

Myllyn paras
Julkaistu 13.05.2016 16:28

MTV LIFESTYLE

Raparperihillo (kääretortun täytteeksi)

  • 500 g raparperia
  • 5 dl hillo-marmeladisokeria

Kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • tai Sämpyläjauhoseosta
  • tai Ruisjauhoja
  • tai Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n. 3 dl soseeksi tai hilloksi keitettyjä raparperinvarsia (n. 200 g)

Rahkaseos

  • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2–2½ dl)
  • 1 tlk maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Raparperiaikaan saat kääretortulle raikkaan täytteen raparperista ja rahkasta. Jauhoiksi sopivat myös tummemmat jauhot, esimerkiksi sämpyläjauhot. Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia. REseptistä tulee yksi uunipellillinen eli 1 iso kääretorttu, noin 15 viipaletta.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Levitä torttulevylle ensin raparperihillo ja sen päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle. Koristele leivokset.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 

Lisää aiheesta:

Mainio tumma vadelmakääretorttuRaparperikääretorttuCharlotte russeValkosuklaa-mansikkakääretorttuRaparperikakku vaniljakastikkeellaRaparperipiirakka kauratoscalla
Myllyn ParasKääretorttuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle