Mainos

Raparperikääretorttu

raparperikääretorttu, kääretorttuleivokset
Myllyn paras

Raparperiaikaan saat kääretortulle raikkaan täytteen raparperista ja rahkasta. Jauhoiksi sopivat myös tummemmat jauhot, esimerkiksi sämpyläjauhot. Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia. REseptistä tulee yksi uunipellillinen eli 1 iso kääretorttu, noin 15 viipaletta.

Raparperihillo (kääretortun täytteeksi)

  • 500 g raparperia
  • 5 dl hillo-marmeladisokeria

Kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • tai Sämpyläjauhoseosta
  • tai Ruisjauhoja
  • tai Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n. 3 dl soseeksi tai hilloksi keitettyjä raparperinvarsia (n. 200 g)

Rahkaseos

  • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2–2½ dl)
  • 1 tlk maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Levitä torttulevylle ensin raparperihillo ja sen päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle. Koristele leivokset.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 

Parhaat ruokaohjelmat