Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperia punaviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g raparperia, paloina
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ vaniljatanko, halkaistuna

Valmistusohje

1. Sekoita raparperit, vanilja ja sokeri kattilassa, anna vetäytyä 1-2 tuntia.

2. Kaada päälle viini, hauduta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.

3. Laita kulhoihin.

4. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan, keitä liemi kokoon kunnes se sakenee ja kaada kulhoihin.

5. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Lisää aiheesta:

Päärynät roseeviinisäPunaviini granité tuoreiden vadelmien keraTamarillot sokeriliemessäLuumut punaviinissäLuumuja madeirassaHieno luumujälkiruoka
JälkiruokakeittoKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Eleganttia, sofistikoitunutta ja aikuista, niin tätä jälkiruokaa voisi kuvailla. Sopii hyvin pienelle seurueelle, jonka tekee mieli jotakin erityisemmän makuista. Jälkiruoka pitää valmistella hyvissä ajoin, sillä sen pitää vetäytyä pari tuntia ennen keittämistä.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa