Raparperia punaviinissä

Eleganttia, sofistikoitunutta ja aikuista, niin tätä jälkiruokaa voisi kuvailla. Sopii hyvin pienelle seurueelle, jonka tekee mieli jotakin erityisemmän makuista. Jälkiruoka pitää valmistella hyvissä ajoin, sillä sen pitää vetäytyä pari tuntia ennen keittämistä.

Neljälle

  • 500 g raparperia, paloina
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ vaniljatanko, halkaistuna

Valmistusohje

1. Sekoita raparperit, vanilja ja sokeri kattilassa, anna vetäytyä 1-2 tuntia.

2. Kaada päälle viini, hauduta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.

3. Laita kulhoihin.

4. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan, keitä liemi kokoon kunnes se sakenee ja kaada kulhoihin.

5. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!