Raparperia punaviinissä
Eleganttia, sofistikoitunutta ja aikuista, niin tätä jälkiruokaa voisi kuvailla. Sopii hyvin pienelle seurueelle, jonka tekee mieli jotakin erityisemmän makuista. Jälkiruoka pitää valmistella hyvissä ajoin, sillä sen pitää vetäytyä pari tuntia ennen keittämistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g raparperia, paloina
- 2 dl kidesokeria
- 3 dl punaviiniä
- ½ vaniljatanko, halkaistuna
Valmistusohje
1. Sekoita raparperit, vanilja ja sokeri kattilassa, anna vetäytyä 1-2 tuntia.
2. Kaada päälle viini, hauduta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.
3. Laita kulhoihin.
4. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan, keitä liemi kokoon kunnes se sakenee ja kaada kulhoihin.
5. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut