Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperia, leivästä tehtyä granolaa ja jogurttia

Julkaistu 10.04.2014 08:49

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 3 raparperinvartta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl tavallista sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 liivatelehteä
  • 8 rakuunanlehteä

Leivästä valmistettu granola

  • 1 pala vanhaa leipää
  • tomusokeria
  • salmiakkijauhetta

Valmistusohje

Kuori raparperi ja siisti varren päät. Ota kuoret ja tähteet talteen. Leikkaa raparperi tasakokoisiksi paloiksi. Laita kuoret ja tähteet veteen ja keitä hiljalleen sokerin ja vaniljatangon kanssa. Anna nesteen jäähtyä ja siivilöi se.

Höyrytä raparperinpalat pehmeiksi ja laita ne äsken valmistamaasi raparperi-sokeriliemeen ja anna niiden olla jääkaapissa yön yli. Nosta raparperit liemestä ja pane ne syvään astiaan tai pieneen kulhoon.

Anna liivatteen liota kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja kuumenna sillä välin varovasti tilkkaraparperilientä. Purista liivatteesta kylmä vesi pois, laita se kuumaan raparperiliemeen ja sulata varovasti. Sekoita liivateliemi raparperiliemen loppuosaan. Jäähdytä jääkaapissa.

Kaada liemi raparperinpalojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Tarjoa kreikkalaisen jogurtin ja granolan kanssa, koristele rakuunanlehdillä.

Leivästä valmistettu granola:

Viipaloi leipä mahdollisimman ohueksi ja asettele leivinpellille. Sirota kevyesti tomusokeria ja laita uuniin 175 asteeseen, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä. Sirottele päälle salmiakkijauhetta ja tarjoa raparperin kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Mummon raparperitartletti, Samun reseptiThe Great PavlovaPääsiäistorttu hedelmien kanssaRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetKiivitarteletitKevyt hedelmätorttu
MysliAjankohtaistaBrunssiJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Mysli
  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen mysli treenaajalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gluteeniton mysli

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mysli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirsikkamysli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Superfood-energiapatukat