Raparperia, leivästä tehtyä granolaa ja jogurttia

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 3 raparperinvartta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl tavallista sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 liivatelehteä
  • 8 rakuunanlehteä

Leivästä valmistettu granola

  • 1 pala vanhaa leipää
  • tomusokeria
  • salmiakkijauhetta

Valmistusohje

Kuori raparperi ja siisti varren päät. Ota kuoret ja tähteet talteen. Leikkaa raparperi tasakokoisiksi paloiksi. Laita kuoret ja tähteet veteen ja keitä hiljalleen sokerin ja vaniljatangon kanssa. Anna nesteen jäähtyä ja siivilöi se.

Höyrytä raparperinpalat pehmeiksi ja laita ne äsken valmistamaasi raparperi-sokeriliemeen ja anna niiden olla jääkaapissa yön yli. Nosta raparperit liemestä ja pane ne syvään astiaan tai pieneen kulhoon.

Anna liivatteen liota kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja kuumenna sillä välin varovasti tilkkaraparperilientä. Purista liivatteesta kylmä vesi pois, laita se kuumaan raparperiliemeen ja sulata varovasti. Sekoita liivateliemi raparperiliemen loppuosaan. Jäähdytä jääkaapissa.

Kaada liemi raparperinpalojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Tarjoa kreikkalaisen jogurtin ja granolan kanssa, koristele rakuunanlehdillä.

Leivästä valmistettu granola:

Viipaloi leipä mahdollisimman ohueksi ja asettele leivinpellille. Sirota kevyesti tomusokeria ja laita uuniin 175 asteeseen, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä. Sirottele päälle salmiakkijauhetta ja tarjoa raparperin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.