Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaa

Raparperi on täällä. Maija valmistaa ihanan paistoksen rahkan kera. Tässä on täydellinen kesäjälkkäri.

Ainekset

  • 1 l raparperinvarsia viipaleina
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouheena
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl fariini- tai tummaa sokeria
  • 3 dl ruishiutaleita
  • 1/2 dl ruiskorppujauhoja

Valkosuklaa-mansikkarahka

  • 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
  • 2 dl kuutioituja mansikoita
  • 2 rkl hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Sekoita raparperiviipaleiden joukkoon hillosokeri. Laita seos voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Ripottele päälle pähkinät, kanelia ja kardemummaa.

Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Rahka: Sekoita ainekset ja nauti raparperi-pähkinäpaistoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.