Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaa
Raparperi on täällä. Maija valmistaa ihanan paistoksen rahkan kera. Tässä on täydellinen kesäjälkkäri.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l raparperinvarsia viipaleina
- 1 dl hillosokeria
- 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouheena
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 100 g voita
- 1/2 dl fariini- tai tummaa sokeria
- 3 dl ruishiutaleita
- 1/2 dl ruiskorppujauhoja
Valkosuklaa-mansikkarahka
- 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
- 2 dl kuutioituja mansikoita
- 2 rkl hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Sekoita raparperiviipaleiden joukkoon hillosokeri. Laita seos voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Ripottele päälle pähkinät, kanelia ja kardemummaa.
Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Rahka: Sekoita ainekset ja nauti raparperi-pähkinäpaistoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia