Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaa
Raparperi on täällä. Maija valmistaa ihanan paistoksen rahkan kera. Tässä on täydellinen kesäjälkkäri.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l raparperinvarsia viipaleina
- 1 dl hillosokeria
- 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouheena
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 100 g voita
- 1/2 dl fariini- tai tummaa sokeria
- 3 dl ruishiutaleita
- 1/2 dl ruiskorppujauhoja
Valkosuklaa-mansikkarahka
- 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
- 2 dl kuutioituja mansikoita
- 2 rkl hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Sekoita raparperiviipaleiden joukkoon hillosokeri. Laita seos voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Ripottele päälle pähkinät, kanelia ja kardemummaa.
Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Rahka: Sekoita ainekset ja nauti raparperi-pähkinäpaistoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite