Rahkaisessa raparperi-masikkapiirakassa maistuu kesä! Nopea piirakka leivotaan valmiista murotaikinasta.
Pohja
- 1 paketti murotaikinaa
Täyte
- 0,5-1 l raparperia
- 2 dl mansikoita
- 1,5 dl sokeria
- 250 g rahkaa
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori raparperit ja pilko ne 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta, lohko isommat mansikat. Sekoita puolet sokerista raperpariin ja mansikoihin. Levitä marjat ja raparperi piirakkapohjalle.
Sekoita keskenään rahka, kananmunat, kerma ja loppu sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.