Raparperi-mansikkapiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670562/landscape16_9/515/290/da9562c09d790bf172e5001d19402225/Us/726840-8844.jpg)
Rahkaisessa raparperi-masikkapiirakassa maistuu kesä! Nopea piirakka leivotaan valmiista murotaikinasta.
Pohja
- 1 paketti murotaikinaa
Täyte
- 0,5-1 l raparperia
- 2 dl mansikoita
- 1,5 dl sokeria
- 250 g rahkaa
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori raparperit ja pilko ne 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta, lohko isommat mansikat. Sekoita puolet sokerista raperpariin ja mansikoihin. Levitä marjat ja raparperi piirakkapohjalle.
Sekoita keskenään rahka, kananmunat, kerma ja loppu sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka