Makea kookos pehmentää raparperin kirpeyttä. Näitä muffineja voi muunnella sadon mukaan, rapaperin tilalle voi käyttää mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, kirsikkaa tai puolukkaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Noin 8 isoa tai noin 16 pientä paperivuokaa
Ainekset
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl ohuita raparperiviipaleita
- 1 dl kookoskermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia(n. 1,2 dl)
- 1 dl kookoshiutaleita
Ainekset
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
- (1 dl appelsiinituoremehua)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.
VINKKI: Paista samalla uunissa helposti valmistuvat pakasteena valmiina myytävät kevyet piiraat. Näin saat kahvipöytään sekä suolaista että makeaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.