Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-ahomansikka-murupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 muna

Täyte

  • 8-10 hentoa raparperin vartta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 rkl kanelia

Tarjoiluun

  • 2 dl vastapoimittuja aho- tai metsämansikoita
  • 2 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Nypi yhteen voi, sokeri ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin lepäämään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja pieni raparperit. Kauli 2/3 taikinasta piiraspohjaksi, jolla vuoraat piirasvuoan. Pistele pohja haarukalla ja levitä päälle raparperit. Sekoita keskenään sokeri, perunajauho sekä kaneli ja sirottele raparperien päälle. Murustele sen jälkeen loppu taikina raparperien päälle. Vatkaa muna ja penslaa sillä piiraan pinta. Paista 20-25 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin värin ja raparperit pehmenneet.

3. Perkaa aho- tai metsämansikat ja sirottele ne piiraan ympärille. Vaahdota kerma ja tarjoile haalea piirakka mansikoiden ja kerman kera.

Tämä on alkukesän herkkuja raparperin ja ensimmäisten makeitten aho- tai metsämansikoiden kanssa. Raikas murupiiras kermavaahdon kera maistuu yhtä hyvältä veneessä, lehtimajassa kuin rannallakin.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosPerinteinen raparperipiirakkaRaparperipiirakkaa manteleillaAprikoosinmakuinen omenapiirasRaparperitorttuRaparperipiiras marengin kanssa
RaparperipiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka