Mainos
Mainos

Tämä on alkukesän herkkuja raparperin ja ensimmäisten makeitten aho- tai metsämansikoiden kanssa. Raikas murupiiras kermavaahdon kera maistuu yhtä hyvältä veneessä, lehtimajassa kuin rannallakin.

Kuudelle

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 muna

Täyte

  • 8-10 hentoa raparperin vartta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 rkl kanelia

Tarjoiluun

  • 2 dl vastapoimittuja aho- tai metsämansikoita
  • 2 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Nypi yhteen voi, sokeri ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin lepäämään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja pieni raparperit. Kauli 2/3 taikinasta piiraspohjaksi, jolla vuoraat piirasvuoan. Pistele pohja haarukalla ja levitä päälle raparperit. Sekoita keskenään sokeri, perunajauho sekä kaneli ja sirottele raparperien päälle. Murustele sen jälkeen loppu taikina raparperien päälle. Vatkaa muna ja penslaa sillä piiraan pinta. Paista 20-25 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin värin ja raparperit pehmenneet.

3. Perkaa aho- tai metsämansikat ja sirottele ne piiraan ympärille. Vaahdota kerma ja tarjoile haalea piirakka mansikoiden ja kerman kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.