Ranskalaiset appelsiinit
Raikas ja kevyt jälkiruoka, joka sopii raskaan päivällisen jälkeen. Reseptin voi toteuttaa myös mandariineista tai tavallisista appelsiineista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 veriappelsiinia
- 5 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 4 rkl appelsiinilikööriä
Valmistusohje
1. Kuori appelsiinit, poista tarkoin valkoinen kuori. Suikaloi ohuelti kahden appelsiinin kuori ja ryöppää ne nopeasti vedessä.
2. Laita kuoritut appelsiinit kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljaa 30-40 minuuttia. Anna appelsiinien jäähtyä liemessä.
3. Nosta appelsiinit kulhoon. Keitä lientä kokoon noin puoleen alkuperäisestä ja mausta liköörillä. Lisää kuorisuikaleet liemeen ja kaada appelsiinien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria