Ranskalaiset appelsiinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676034/landscape16_9/515/290/cbd7cce36bd941a40cacd96402bb7a01/dU/902938-2810.jpg)
Raikas ja kevyt jälkiruoka, joka sopii raskaan päivällisen jälkeen. Reseptin voi toteuttaa myös mandariineista tai tavallisista appelsiineista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 veriappelsiinia
- 5 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 4 rkl appelsiinilikööriä
Valmistusohje
1. Kuori appelsiinit, poista tarkoin valkoinen kuori. Suikaloi ohuelti kahden appelsiinin kuori ja ryöppää ne nopeasti vedessä.
2. Laita kuoritut appelsiinit kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljaa 30-40 minuuttia. Anna appelsiinien jäähtyä liemessä.
3. Nosta appelsiinit kulhoon. Keitä lientä kokoon noin puoleen alkuperäisestä ja mausta liköörillä. Lisää kuorisuikaleet liemeen ja kaada appelsiinien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka