Ranskalainen vasikkamuhennos
Tämä on aitoa, vanhanajan ranskalaista kotiruokaa. Mureaa vasikanlihaa, joka saa porista liemessä ja joka tarjoillaan pehmeän kastikkeen, sipulin ja sienten kera. Tarjoile pastan kanssa, kuten ohjeen mukaan, tai riisin ja keitettyjen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g vasikanlapaa
- 1 keltasipuli
- ½ juuriselleri
- 1 pieni purjo
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 ½ dl kermaa
- 4 dl vasikanlientä
- 10 pikkusipulia
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- persiljaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- tagliatellea ja sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Kuutioi lihat 2x2 cm kokoisiksi paloiksi. Keitä vettä padassa, lisää lihat ja keitä hetki. Huuhdo lihat kylmällä vedellä ja laita takaisin pataan. Puhdista ja kuori sipuli, purjo ja selleri. Hienonna sipuli ja leikkaa purjo ja selleri paloiksi. Laita vihannekset pataan. Sido laakerinlehti, timjami ja valkopippurit maustepussiin ja laita pussi pataan. Kaada päälle uutta vettä ja keitä lihaa, kunnes se on mureaa. Nosta silloin lihat padasta ja keitä lientä kokoon, kunnes 4 dl on jäljellä.
2. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää viini ja kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljaa vähintään 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.
3. Kuori ja ryöppää pikkusipulit kiehuvassa vedessä. Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Ruskista sipulit ja sienet erikseen. Laita liha pataan ja kaada kastike päälle. Kääntele sipulit ja herkkusienet pataan ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti