Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen vasikkamuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g vasikanlapaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ juuriselleri
  • 1 pieni purjo
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 dl vasikanlientä
  • 10 pikkusipulia
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • persiljaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • tagliatellea ja sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Kuutioi lihat 2x2 cm kokoisiksi paloiksi. Keitä vettä padassa, lisää lihat ja keitä hetki. Huuhdo lihat kylmällä vedellä ja laita takaisin pataan. Puhdista ja kuori sipuli, purjo ja selleri. Hienonna sipuli ja leikkaa purjo ja selleri paloiksi. Laita vihannekset pataan. Sido laakerinlehti, timjami ja valkopippurit maustepussiin ja laita pussi pataan. Kaada päälle uutta vettä ja keitä lihaa, kunnes se on mureaa. Nosta silloin lihat padasta ja keitä lientä kokoon, kunnes 4 dl on jäljellä.

2. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää viini ja kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljaa vähintään 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.

Tämä on aitoa, vanhanajan ranskalaista kotiruokaa. Mureaa vasikanlihaa, joka saa porista liemessä ja joka tarjoillaan pehmeän kastikkeen, sipulin ja sienten kera. Tarjoile pastan kanssa, kuten ohjeen mukaan, tai riisin ja keitettyjen vihannesten kera.

3. Kuori ja ryöppää pikkusipulit kiehuvassa vedessä. Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Ruskista sipulit ja sienet erikseen. Laita liha pataan ja kaada kastike päälle. Kääntele sipulit ja herkkusienet pataan ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraBurgundin pataBurgundin pataaHirvipataa voissa paistettujen sienten keraKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
VasikanpaistiKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet