Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen suklaatorttu appelsiinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän tortun tulee olla raskas, hieman tahmea ja täyteläisen makuinen. Leivo se mielellään päivää ennen tarjoilua, mutta ei sen aiemmin. Torttua ei voi pakastaa.

Kahdelletoista

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 kananmuna
  • 4 munankeltuaista
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 200 g voita + voita vuokaan
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Appelsiinikastike

  • 5 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • kidesokeria maun mukaan
  • 2 dl vettä
  • 2 tl arrowjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna, munankeltuaiset ja sokeri valkeaksi ja ilmavaksi. Paloittele suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sekoita se tasaiseksi ja lisää voi. Kaada suklaa ja raastettu appelsiininkuori munaseokseen, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kääntele valkuaiset varoen seokseen lusikalla. Kaada taikina pyöreään, voideltuun vuokaan, halkaisijaltaan n. 25 cm. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.

3. Kastike: Keitä appelsiinimehu, vesi ja hieman sokeria. Kaada seos appelsiininkuorisuikaleiden päälle ja anna maustua 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta se arrowjuurella. Säästä kuorensuikaleet koristeluun.

Lisää aiheesta:

AmbrosiaruudutTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaKermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietPekaanikakku omenallaPakastettu ranskankermatorttuAppelsiini-sahramitorttu
SuklaatorttuMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu