Ranskalainen suklaatorttu appelsiinikastikkeella

Tämän tortun tulee olla raskas, hieman tahmea ja täyteläisen makuinen. Leivo se mielellään päivää ennen tarjoilua, mutta ei sen aiemmin. Torttua ei voi pakastaa.

Kahdelletoista

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 kananmuna
  • 4 munankeltuaista
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 200 g voita + voita vuokaan
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Appelsiinikastike

  • 5 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • kidesokeria maun mukaan
  • 2 dl vettä
  • 2 tl arrowjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna, munankeltuaiset ja sokeri valkeaksi ja ilmavaksi. Paloittele suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sekoita se tasaiseksi ja lisää voi. Kaada suklaa ja raastettu appelsiininkuori munaseokseen, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kääntele valkuaiset varoen seokseen lusikalla. Kaada taikina pyöreään, voideltuun vuokaan, halkaisijaltaan n. 25 cm. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.

3. Kastike: Keitä appelsiinimehu, vesi ja hieman sokeria. Kaada seos appelsiininkuorisuikaleiden päälle ja anna maustua 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta se arrowjuurella. Säästä kuorensuikaleet koristeluun.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!