Ranskalainen suklaakakku
Yhtä ylellinen kuin maukaskin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 300 g tummaa kilosuklaata
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g kidesokeria
- 5 kananmunaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
- kuohukermaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä kuivassa kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Lisää voi samalla sekoittaen. Lisää sitten sokeri, anna jäähtyä.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan, sitten jauhot. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Paista kakkua uunin ala tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sihtaa päälle tomusokeria, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo