Ranskalainen suklaakakku

Yhtä ylellinen kuin maukaskin.

1 kakkuun

  • 300 g tummaa kilosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g kidesokeria
  • 5 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • tomusokeria päälle ripoteltavaksi
  • kuohukermaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä kuivassa kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Lisää voi samalla sekoittaen. Lisää sitten sokeri, anna jäähtyä.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

3. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan, sitten jauhot. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Paista kakkua uunin ala tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sihtaa päälle tomusokeria, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!