Ranskalainen suklaakakku
Yhtä ylellinen kuin maukaskin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 300 g tummaa kilosuklaata
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g kidesokeria
- 5 kananmunaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
- kuohukermaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä kuivassa kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Lisää voi samalla sekoittaen. Lisää sitten sokeri, anna jäähtyä.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan, sitten jauhot. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Paista kakkua uunin ala tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sihtaa päälle tomusokeria, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti