Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen sipulipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä perinteinen ranskalainen kotiruoka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Taikina valmistuu helpoimmin yleiskoneessa. Tarjoa alkupalana tai noutopöydästä.

Ainekset

  • 8-10 annosta

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 125 g kylmää voita
  • 1 muna
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g sipulia
  • 100 g savustettua siankylkeä
  • 2 rkl voita
  • 3 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 iso nippu ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • raastettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa yleiskoneeseen jauhot, suola ja paloiteltu kylmä voi. Lisää muna ja vesi ja sekoita 20-30 sekuntia, kunnes aineksista muodostuu taikina. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 28-30 cm). Kauli taikina levyiksi. Vuoraa vuoka taikinalla ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Pane vuoka viileään 10-30 minuutiksi. Esipaista piirastaikinaa 10-15 minuuttia.

2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa siankylki ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja siankylki ja kuullota miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, älä ruskista. Sekoita välillä. Siirrä pannu levyltä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat, keltuaiset, maito ja kerma voimakkaasti. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ha ripauksella muskottipähkinää.

3. Lisää lihat ja sipulit munaseokseen ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 40 minuuttia. Tarjoa hieman jäätyneenä.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaVihannespiirakkaJuurespiirasLihapiirakatLihatäytteiset piirakatHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
SipulipiirakkaKinkkupiirakkaLiharuokaSadonkorjuuBrunssiAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sipulipiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipulipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Rapea sipulipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Pekonipiirakka

    Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Sipuli-anjovispiiras