Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen sipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g sipulia puolikkaina viipaleina
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 l kiehuvaa lihalientä tai kasvislientä tai vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 4 kpl paahdettua noin 1 cm paksuista pyöreää leipä viipaletta
  • 3 dl raastettua tahkojuustoa, gruyeriä tai parmesaania

Valmistusohje

Kuullota sipulit voissa ja öljyssä. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Lisää lämpö keskinkertaiseksi ja mausta sipulit suolalla sekä sokerilla. Keitä 30 - 40 minuuttia usein sekoittaen, kunnes sipulit ovat saaneet tasaisen, syvän kullanruskean värin.

Sirota jauhot kattilaan ja sekoittele 3 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita kiehuva liemi sipuliseokseen. Lisää viini ja mausteet. Keitä hiljaa kansi raollaan 30 - 40 minuuttia. Tarkista maku. Laita keitto uuninkestäviin annoskulhoihin.

Keitolla on kaksi erilaista tarjoilutapaa. Me tunnemme keitosta version, jossa leipä ja juusto gratinoidaan uunissa. Keiton voi myös tarjota niin, että laittaa paahdetun leivän keiton päälle ja lisää juustoa keittoon syödessä.

Tarjoilutapa 1: Laita rapeaksi paahdettu leipä keiton päälle ja tarjoa juustoraaste erikseen.

Tarjoilutapa 2: Laita leipäviipaleet ja paljon juustoraastetta keiton päälle ja gratinoi grillissä tai ylälämmöllä kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKananmunat FlorentinePortage Victoria-kanakeittoSipulikeitto ranskalaisittainGratinoitu sipulikeittoJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukka
SipulikeittoAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Ranskalainen sipulikeitto soupe à l`oignon on alkuperäisen ohjeen mukaan kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Täyteläiseen lopputulokseen pääset, kun haudutat keittoa noin kaksi ja puoli tuntia. Sopii hyvin illanistujaisiin hedelmäisen Gewurztraminerin kera nautittuna!

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto
  • 14.01.202212:57
    Alkuruokakeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipulikeitto voitaikinakuoressa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ruohosipulikeittoa maissilla

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Oton sipulikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettu valkosipulikeitto