Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen omenapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raaka-aineet

  • 200 g valmista murotaikinaa
  • 8 dl omena viipaleita
  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 0,5 dl calvadosta, rommia tai 2 tl aitoa vaniljasokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl voita
  • 1 tl kanelia tai 1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
  • 7 dl omenoita viipaleina
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • Katso video!

Valmistusohje

Kaaviloi voitaikina 0,5 sentin paksuksi levyksi. Vuoraa 25 sentin halkaisiltaan oleva irtopohjavuoka murotaikinalla niin, että reunaa jää noin 5 senttiä tilaa. Tasoita reuna ja laita murotaikinapohjan päälle leivinpaperi.

Täytä vuoka kuivilla herneillä. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kaada herneet pois ja poista leivinpaperi. Herneitä voit käyttää samaan tarkoitukseen useamman kerran. Ruoanvalmistukseen ne eivät enää sovellu.

Laita omenat kattilaan ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita omenoiden sekaan aprikoosihillo, calvados tai rommi tai vaniljasokeri, sokeri, voi, kaneli tai sitruunan tai appelsiinin kuori. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes hillo on kiinteää ja sakeaa (pysyy kekona lusikassa)

Klassiseen ranskalaiseen omenapaistokseen kuuluu sakea, hyvin maustettu omenakastike, joka on levitetty valmiiksi paistettuun murotaikinakuoreen. Sen päälle ladotaan limittäin ympyröiksi ohuita omenaviipaleita. Paistamisen jälkeen piirakka sivellään aprikoosihillolla.

Sekoita omenaviipaleiden joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Levitä omenahillo murotaikinakuoreen. Peitä se sievällä omenaviipale kerroksella, jossa viipaleet on tiiviissä limittäin keskustasta alkavina keskipakoisina kiekuroina.

Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes omenaviipaleet ovat pehmenneet ja ruskistuneet. Sivele kypsän tortun päälle 1 desi aprikoosihilloa. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vanilja jäätelön kera.

Lisää aiheesta:

Satokausikalenterin veriappelsiinimokkapalatOmenainen bostonkakkuOmenasta on moneksi: Iisan omenainen juureskakkuRaparperikääretorttuLehtevä omenapiirakkaOmenapiirakka ja tuorejuustokastike
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuVideoreseptitLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu