Kaaviloi voitaikina 0,5 sentin paksuksi levyksi. Vuoraa 25 sentin halkaisiltaan oleva irtopohjavuoka murotaikinalla niin, että reunaa jää noin 5 senttiä tilaa. Tasoita reuna ja laita murotaikinapohjan päälle leivinpaperi.
Täytä vuoka kuivilla herneillä. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kaada herneet pois ja poista leivinpaperi. Herneitä voit käyttää samaan tarkoitukseen useamman kerran. Ruoanvalmistukseen ne eivät enää sovellu.
Laita omenat kattilaan ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita omenoiden sekaan aprikoosihillo, calvados tai rommi tai vaniljasokeri, sokeri, voi, kaneli tai sitruunan tai appelsiinin kuori. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes hillo on kiinteää ja sakeaa (pysyy kekona lusikassa)
