Ranskalainen omenakakku mantelilla
Tämä on herkullinen jälkiruoka, jossa omenat saavat ympärilleen kermaisen massan. Sama massa sopii päärynöille, kirsikoille, luumuille – lähes kaikille hedelmille. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Raaka-aineet
- 6 kiinteää, hapanta omenaa
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 150 g kaltattuja, karkeasti jauhettuja manteleita
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta.
3. Laita omenat voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää manteli, sitruuna ja keltuaiset yksi kerrallaan.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele massaan ja levitä omenoille. Paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa