Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen omenakakku mantelilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Raaka-aineet

  • 6 kiinteää, hapanta omenaa
  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 150 g kaltattuja, karkeasti jauhettuja manteleita
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta.

3. Laita omenat voideltuun uunivuokaan.

4. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää manteli, sitruuna ja keltuaiset yksi kerrallaan.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele massaan ja levitä omenoille. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

Tämä on herkullinen jälkiruoka, jossa omenat saavat ympärilleen kermaisen massan. Sama massa sopii päärynöille, kirsikoille, luumuille – lähes kaikille hedelmille. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Riittoisa omenakakkuKultainen omenakakkuMantelinen omenapiirakkaKuningataromenatKirsikkakakkuPehmeät mantelikakut
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"