Ranskalainen mansikkatorttu
Klassinen ranskalainen mansikkatorttu. Samaa reseptiä voit käyttää muille marjoille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Täyte
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- noin 1 l mansikoita
- 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä) tai vettä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Sekoita kreemin ainekset paitsi vaniljasokeri ja kuumenna samalla vatkaten kunnes se paksuuntuu. Vatkaa mukaan vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 10 minuutin jälkeen.
4. Levitä kreemi piiraspohjalle. Halkaise mansikat ja asettele ne päälle. Sulata hyytelö liköörin tai veden kera ja vatkaa sileäksi. Lusikoi hyytelö mansikoille ja anna tortun tekeytyä kylmässä hetki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa