Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen mansikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen ranskalainen mansikkatorttu. Samaa reseptiä voit käyttää muille marjoille.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle-kuudelle

  • 125 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 pieni kananmuna

Täyte

  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • noin 1 l mansikoita
  • 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä) tai vettä

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Sekoita kreemin ainekset paitsi vaniljasokeri ja kuumenna samalla vatkaten kunnes se paksuuntuu. Vatkaa mukaan vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 10 minuutin jälkeen.

4. Levitä kreemi piiraspohjalle. Halkaise mansikat ja asettele ne päälle. Sulata hyytelö liköörin tai veden kera ja vatkaa sileäksi. Lusikoi hyytelö mansikoille ja anna tortun tekeytyä kylmässä hetki.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMestarillinen päärynätorttuVadelmavuoatMansikkakiusausMansikkatorttu hyytelölläMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
TorttuKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu