Ranskalainen lounasleipä
Julkaistu
Sinihomejuusto, makeat viikunat ja suolainen salami sopivat täydellisesti yhteen! Kokeile Saran helppoa lounasleipää.
Ainekset
- 1 pala maalaisleipää
- loraus oliiviöljyä
- 1/2 nippua rucolaa
- 3-5 siivua salamia
- 1 viikuna (tuore)
- viipaleiksi leikattuna
- 50 g sinihomejuustoa (Roquefort)
- 4 rkl hunajaa
- loraus konjakkia
- ripaus kanelia
- 1/2 dl saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Lorauta oliiviöljyä maalaisleivän päälle. Asettele leivälle rucolaa, salamia ja 50 grammaa sinihomejuustoa. Koristele leipä tuoreilla viikunan viipaleilla.
Tee lopuksi hunaja-konjakkikastike. Sekoita kulhossa hunaja, konjakki, kaneli ja saksanpähkinät. Lorauta kastiketta leivän päälle ja tarjoile.
Resepti: Sara la Fountain
(Täydellinen päivä 8.5.2008)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka