Ranskalainen lounasleipä
Sinihomejuusto, makeat viikunat ja suolainen salami sopivat täydellisesti yhteen! Kokeile Saran helppoa lounasleipää.
Ainekset
- 1 pala maalaisleipää
- loraus oliiviöljyä
- 1/2 nippua rucolaa
- 3-5 siivua salamia
- 1 viikuna (tuore)
- viipaleiksi leikattuna
- 50 g sinihomejuustoa (Roquefort)
- 4 rkl hunajaa
- loraus konjakkia
- ripaus kanelia
- 1/2 dl saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Lorauta oliiviöljyä maalaisleivän päälle. Asettele leivälle rucolaa, salamia ja 50 grammaa sinihomejuustoa. Koristele leipä tuoreilla viikunan viipaleilla.
Tee lopuksi hunaja-konjakkikastike. Sekoita kulhossa hunaja, konjakki, kaneli ja saksanpähkinät. Lorauta kastiketta leivän päälle ja tarjoile.
Resepti: Sara la Fountain
(Täydellinen päivä 8.5.2008)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko