Ranskalainen lounasleipä

Sinihomejuusto, makeat viikunat ja suolainen salami sopivat täydellisesti yhteen! Kokeile Saran helppoa lounasleipää.

Ainekset

  • 1 pala maalaisleipää
  • loraus oliiviöljyä
  • 1/2 nippua rucolaa
  • 3-5 siivua salamia
  • 1 viikuna (tuore)
  • viipaleiksi leikattuna
  • 50 g sinihomejuustoa (Roquefort)
  • 4 rkl hunajaa
  • loraus konjakkia
  • ripaus kanelia
  • 1/2 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Lorauta oliiviöljyä maalaisleivän päälle. Asettele leivälle rucolaa, salamia ja 50 grammaa sinihomejuustoa. Koristele leipä tuoreilla viikunan viipaleilla.

Tee lopuksi hunaja-konjakkikastike. Sekoita kulhossa hunaja, konjakki, kaneli ja saksanpähkinät. Lorauta kastiketta leivän päälle ja tarjoile.

Resepti: Sara la Fountain

(Täydellinen päivä 8.5.2008)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.