Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen linssi-makkarapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 225 g pekonia
  • 200 g vihreitä puy-linssejä
  • 1 sipuli
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjaminoksa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl tomaattipyreetä
  • 1 l kanalientä
  • 8 toulouse-makkaraa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja puolita sipuli ja pistä neilikka kumpaankin puolikkaaseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Käristä niitä hitaasti padassa, niin että ne alkavat juuri olla rapeita. Lisää linssit, sipuli, laakerinlehti, timjami, valkosipuli, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia.

3. Paista makkarat, ensin paistinpannussa, sitten 20 minuuttia uunissa, kunnes niissä on joka puolella kauniinruskea väri. Laita makkarat linssimuhennokseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.

Muhkea linssi-makkarapata sopii erinomaisesti niin arkeen kuin leppoisen rentojen viikonloppujen ateriaksi. Keveimmästä päästä ateria ei ole, mutta nälkä pysyy loitolla pitkään.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraSipulilinssitCervinialainen linssimuhennosCassoulet valkoisilla pavuillaPorsaanlihaa ja linssejäMakkaraa con cima di rapa
MakkarapataGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera