Ranskalainen linssi-makkarapata

Muhkea linssi-makkarapata sopii erinomaisesti niin arkeen kuin leppoisen rentojen viikonloppujen ateriaksi. Keveimmästä päästä ateria ei ole, mutta nälkä pysyy loitolla pitkään.

Neljälle

  • 225 g pekonia
  • 200 g vihreitä puy-linssejä
  • 1 sipuli
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjaminoksa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl tomaattipyreetä
  • 1 l kanalientä
  • 8 toulouse-makkaraa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja puolita sipuli ja pistä neilikka kumpaankin puolikkaaseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Käristä niitä hitaasti padassa, niin että ne alkavat juuri olla rapeita. Lisää linssit, sipuli, laakerinlehti, timjami, valkosipuli, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia.

3. Paista makkarat, ensin paistinpannussa, sitten 20 minuuttia uunissa, kunnes niissä on joka puolella kauniinruskea väri. Laita makkarat linssimuhennokseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!