Ranskalainen linssi-makkarapata
Muhkea linssi-makkarapata sopii erinomaisesti niin arkeen kuin leppoisen rentojen viikonloppujen ateriaksi. Keveimmästä päästä ateria ei ole, mutta nälkä pysyy loitolla pitkään.
Neljälle
- 225 g pekonia
- 200 g vihreitä puy-linssejä
- 1 sipuli
- 2 mausteneilikkaa
- 1 laakerinlehti
- 1 timjaminoksa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl tomaattipyreetä
- 1 l kanalientä
- 8 toulouse-makkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja puolita sipuli ja pistä neilikka kumpaankin puolikkaaseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Käristä niitä hitaasti padassa, niin että ne alkavat juuri olla rapeita. Lisää linssit, sipuli, laakerinlehti, timjami, valkosipuli, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia.
3. Paista makkarat, ensin paistinpannussa, sitten 20 minuuttia uunissa, kunnes niissä on joka puolella kauniinruskea väri. Laita makkarat linssimuhennokseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta