Ranskalainen kinkku-juustopiirakka

Tämä maailmankuulu, Ranskasta kotoisin oleva piirakka on ihana lounas tai kevyt päivällisruoka.

Ainekset

  • Kuudelle

Taikina

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 125 g savustettua, kevyttä siankylkeä
  • 3 dl emmentaljuustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa voi paloiksi ja työstä voi, jauhot ja suola taikinaksi, työstä nopeasti vesi taikinaan käsillä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi liha ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä, laita kuutiot piiraspohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.

3. Vatkaa munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja