Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen jänispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joidenkin huippukokkien mukaan jäniksen tulee riippua noin kolme päivää. Tässä reseptissä tarvitset myös jäniksen maksan sekä 2-3 rkl verta kastikkeeseen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 nyljetty ja puhdistettu jänis (n. 2 kg)
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • muutama persiljanvarsi
  • purjon vihreä osa
  • 2 rkl konjakkia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Marinadi

  • 1 pullo (75 cl) mehevää punaviiniä
  • 2 keltasipulia
  • 1 porkkana
  • 1 oksa tuoretta timjamia

Somisteet

  • 20 pikkusipulia
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 150 g siankylkeä
  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 4 rkl voita
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • nuudeleita tai perunamuusia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Paloittele jänis n. 6 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori keltasipulit ja paloittele karkeasti. Kuori ja viipaloi porkkana. Sekoita viini, sipuli, porkkana ja timjami. Laita jäniksenpalat marinadiin ja anna maustua yön yli.

2. Päivä 2: Valuta lihat, sipuli ja porkkana lävikössä, laita se kulhon päälle ja ota marinadi talteen. Paista lihat, sipuli ja porkkana voi-öljyseoksessa pannulla. Laita ainekset pataan, puuteroi jauhoilla ja sekoita. Kaada siivilöity marinadi paistinpannuun jotta loputkin maut irtoavat. Kaada marinadi lihan ja vihannesten kaveriksi pataan. Lisää hieman vettä, ellei marinadi peitä lihoja. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää pataan tomaattipyree, valkosipuli, laakerinlehti, persiljanvarret ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1 ½-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Suikaloi siankylki hienoksi. Kuori ja ryöppää pikkusipulit muutama minuutti suolatussa vedessä, nosta vedestä reikäkauhalla. Ryöppää sitten sianlihasuikaleet samassa vedessä. Ruskista sitten sipulit, herkkusienet ja sianlihasuikaleet voissa. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kolmioiksi ja paista myös ne. Nosta jänispalat padasta ja pidä ne lämpimänä sipulien, herkkusienten ja sianlihasuikaleiden kanssa. Hienonna jäniksenmaksa ja sekoita se veren ja konjakin kanssa. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi samalla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi sitten kastike jäniksenlihan päälle. Koristele paistetulla leivällä, ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraPiparjuurilihaa juuresten kanssaValkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä
JänispataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu jänis padassa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalainen jänispata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jänispata Hallingin tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänis kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänispata