Ranskalainen hernekeitto

Tämä on kuuluisa ranskalainen hernekeitto, Crème Ninon. Se on hieman ylellinen, sillä siihen lisätään tilkka kuohuviiniä.

Neljälle

  • 400-500 g pakasteherneitä
  • ½ rkl salviaa
  • 1 keltasipuli
  • 7 dl vaaleaa lientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuohuviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä herneet salvian ja sipulin kanssa tilkassa kevyesti suolattua vettä 5-10 minuuttia. Siivilöi ja soseuta tehosekoittimessa.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Paista voita ja jauhoja toisessa kattilassa, lisää liemi. Lisää hernepyree, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa kerma. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, lisää kuohuviini ja tarjoile kermanokareen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!