Ranskalainen hernekeitto
Tämä on kuuluisa ranskalainen hernekeitto, Crème Ninon. Se on hieman ylellinen, sillä siihen lisätään tilkka kuohuviiniä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400-500 g pakasteherneitä
- ½ rkl salviaa
- 1 keltasipuli
- 7 dl vaaleaa lientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl kuohuviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä herneet salvian ja sipulin kanssa tilkassa kevyesti suolattua vettä 5-10 minuuttia. Siivilöi ja soseuta tehosekoittimessa.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Paista voita ja jauhoja toisessa kattilassa, lisää liemi. Lisää hernepyree, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vatkaa kerma. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, lisää kuohuviini ja tarjoile kermanokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan