Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rakuunalla maustettu ranskalainen viinietikkabroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 8 broilerinpalaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 75 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 5 tomaattia
  • 2 tl tuoretta rakuunaa
  • 3 rkl rakuunaviinietikkaa
  • 5 dl ranskankermaa
  • 2 dl kanalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • riisiä tai villiriisisekoitusta

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja rakuuna. Leikkaa porkkanat ja juuriselleri suikaleiksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kalttaa ja kuori tomaatit.

2. Kääntele broilerinpalat vehnäjauhoissa ja paista ne hitaasti voissa paksupohjaisessa kattilassa niin, etteivät ne ruskistu.

3. Lisää kattilaan sipulit, rakuuna, kasvissuikaleet, tomaatit ja tomaattipyree. Ripottele joukkoon viinietikka ja lisää lopuksi kanaliemi ja ranskankerma. Jätä hautumaan 15-20 minuutiksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele tuoreella rakuunalla.

Viinietikkaan yhdistettynä rakuuna pääsee oikeuksiinsa, varsinkin kun sillä maustetaan broileri. Älä keitä liian kauan, jotta broileri säilyy mehevänä ja kasvikset mukavan napakoina. Tarjoa lisänä riisiä tai villiriisisekoitusta.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaThai-maustettu kanapataRakuunakanaa ja vihanneksiaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaCurrykatkaravut chilikastikkeessaRiisiä broilerin ja katkarapujen kanssa
BroileriKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi