Rakuunalla maustettu ranskalainen viinietikkabroileri

Viinietikkaan yhdistettynä rakuuna pääsee oikeuksiinsa, varsinkin kun sillä maustetaan broileri. Älä keitä liian kauan, jotta broileri säilyy mehevänä ja kasvikset mukavan napakoina. Tarjoa lisänä riisiä tai villiriisisekoitusta.

4 annosta

  • 8 broilerinpalaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 75 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 5 tomaattia
  • 2 tl tuoretta rakuunaa
  • 3 rkl rakuunaviinietikkaa
  • 5 dl ranskankermaa
  • 2 dl kanalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • riisiä tai villiriisisekoitusta

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja rakuuna. Leikkaa porkkanat ja juuriselleri suikaleiksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kalttaa ja kuori tomaatit.

2. Kääntele broilerinpalat vehnäjauhoissa ja paista ne hitaasti voissa paksupohjaisessa kattilassa niin, etteivät ne ruskistu.

3. Lisää kattilaan sipulit, rakuuna, kasvissuikaleet, tomaatit ja tomaattipyree. Ripottele joukkoon viinietikka ja lisää lopuksi kanaliemi ja ranskankerma. Jätä hautumaan 15-20 minuutiksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele tuoreella rakuunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!