Rakuuna-kanakeitto
Raikas keitto, jota pystyt nykyään tekemään ympäri vuoden pakastesokeriherneiden ja ruukkurakuunan avulla. Tarjoile rakuunakeitto alkuruokana tai lounaana. Pääruokana soppa kaipaa rinnalleen hyvää leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 1/4 l kanalientä
- 2 broilerinfileetä
- 1 ruukku rakuunaa
- 40 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- 100 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Kuumenna kanaliemi, suikaloi fileet ja laita liemeen. Keitä vain 2 minuuttia, ei enempää. Leikkaa sokeriherneet leveiksi viipaleiksi. Lisää ne liemeen.
2. Siivilöi liemestä kana- ja sokerihernepalat. Soseuta liemi rakuunan ja voin kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.
3. Kuumenna keitto. Jaa lämpimille lautasille lämpimät kanapalat ja sokeriherneet, kaada päälle kuuma keitto ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan