Mainos
Mainos

Taikinajuurella, rahkalla ja appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan. Lasten kanssa taikinasta voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä esimerkiksi sydämiä, eläimiä tai kukkia.

Noin 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan nois 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 225-asteessa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.