Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rahkasämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Noin 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan nois 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 225-asteessa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Saaristolaisleipä tai -sämpylätAamulla leivottavat sämpylätPehmeät sämpylät puurostaKaurahiutalesämpylätVekkulit sämpylätPaprika-kaurarieskat
SämpylätKevytKananmunatonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Taikinajuurella, rahkalla ja appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan. Lasten kanssa taikinasta voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä esimerkiksi sydämiä, eläimiä tai kukkia.

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät