Rahkapiirakka
Jos taikinaa jää leivontavaiheessa yli, koristele siitä piirakan pinnalle ristikko!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Taikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 200 g voita
- 14 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 5 dl rahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 rkl Limmi-sitruunamehua
- 1 dl rusinoita
Valmistusohje
Sekoita kulhossa hiiva ja kädenlämmin maito. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita löysäksi taikinaksi. Sekoita pehmennyt voi taikinaan. Lisää lopuista vehnäjauhoista niin paljon kunnes taikina ei enää tartu käsiin tai kulhoon. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä 30 minuutin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa ja kauli se ohueksi levyksi (hiukan isommaksi kuin uuninpelti).
Siirrä taikinalevy uuninpellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pois ylijäänyt taikina. Voit tehdä ylijääneestä taikinasta ristikon piirakan pinnalle. Anna taikinan nousta pellillä lämpimässä 30 minuuttia.
Sekoita rahka, kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja rusinat ja kaada taikinan päälle. Nosta taikinareunat täytteen päälle. Tee ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle ristikko.
Sivele taikinanreunat ja -ristikko vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteiseessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti