Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rahkapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos taikinaa jää leivontavaiheessa yli, koristele siitä piirakan pinnalle ristikko!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Taikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 200 g voita
  • 14 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 5 dl rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl Limmi-sitruunamehua
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

Sekoita kulhossa hiiva ja kädenlämmin maito. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita löysäksi taikinaksi. Sekoita pehmennyt voi taikinaan. Lisää lopuista vehnäjauhoista niin paljon kunnes taikina ei enää tartu käsiin tai kulhoon. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä 30 minuutin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa ja kauli se ohueksi levyksi (hiukan isommaksi kuin uuninpelti).

Siirrä taikinalevy uuninpellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pois ylijäänyt taikina. Voit tehdä ylijääneestä taikinasta ristikon piirakan pinnalle. Anna taikinan nousta pellillä lämpimässä 30 minuuttia.

Sekoita rahka, kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja rusinat ja kaada taikinan päälle. Nosta taikinareunat täytteen päälle. Tee ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle ristikko.

Sivele taikinanreunat ja -ristikko vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteiseessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Laskiaispullapitko raparperitäytteelläOmenainen bostonkakkuButterkakku kardemummallaSuloiset reikäkakutRanskalainen mansikkatorttuMansikkakiusaus
SitruunapiirakkaPääsiäinenKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hieno sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunamarenkipiiras

  • 18.02.201300:00
    Suklaapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Rahkapiirakka