Raejuusto-ruohosipulisinappi, paahdettu peruna- ja pak choi -salaatti ja punasipulivinaigrette
Herkulliset kasvislisukkeet sopivat hyvin esimerkiksi grilliruoan seuraksi.
Raejuusto-ruohosipulisinappi
- 1 dl sinappijauhetta
- omena kuorittuna ja raastettuna
- 1 dl hunajaa
- 1 dl omenamehua
- 0,5 dl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ pnt ruohosipulia, hienonnettuna
- 1 dl raejuustoa
- pippuria
- leivinpaperia
Paahdettu peruna- ja pak choi -salaatti
- 400 g keitettyjä perunoita, paloiteltuna
- 1 pss pak choi -salaattia
- suolaa, pippuria, öljyä
Punasipulivinaigrette
- 1 kpl punasipulia, hienonnettuna
- ½ dl valkoviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl rypsiöljyä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Laita kattilaan omenamehu, etikka, hunaja, suola ja raastettu omena. Keitä muutama minuutti ja sekoita joukkoon sinappijauhe. Kiehauta. Jäähdytä seos ja lisää joukkoon ruohosipuli ja raejuusto. Mausta ja tarkista maku. Voit tarjoilla sinapin esim. leivinpaperista muotoillusta kulhosta.
Pyöräytä perunat öljyssä ja grillaa ne muurikkapannulla. Laita kulhoon Pak Choi salaatti, lisää grillatut perunat ja punasipulivinegretti,
Sekoita punasipulivinaigreten ainekset keskenään, tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa