Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raakapihvit, viiriäisenmunat ja hapanpunasipuli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200 g puhdistettua härän sisäfileetä
  • 1 rkl tuoretta pipaprjuuriraastetta
  • 1 rkl karkeaa ranskalaista sinappia
  • 4 viiriäisenmunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Hapanpunasipuli

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl etikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 6 rkl vettä
  • 2 rkl kapriksia

Koristeluun

  • kapriksia

Tarjoiluun

  • karkeaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Keitä etikka, sokeri ja vesi etikkaliemeksi. Ota liedeltä ja laita punasipulirenkaat kuumaan liemeen maustumaan, anna jäähtyä.

2. Kuutioi sisäfilee pikkuruisiksi kuutioiksi, n. ½ x ½ senttiä ja laita ne kulhoon. Kuori ja raasta piparjuuri ja sekoita lihakuutioihin piparjuuriraaste ja karkea sinappi, mausta seos suolalla ja mustapippurilla myllystä. Muotoile lihamassasta neljä pientä hienoa pihviä.

3. Siivilöi jäähtynyt liemi punasipulista ja sekoita sipuliin kaprikset. Aseta pihvit neljälle asetille ja jaa hapanpunasipuli pihvien vierelle. Paina varovasti pieni syvennys jokaiseen pihviin. Riko viiriäisen munat yksi kerrallaan. Voit käyttää pientä veistä, jolla pistät reiän kuoreen, valuta muna varovasti kämmenelle ja raaputa valkuainen irti keltuaisesta veitsellä. Valuta sitten keltuainen pihvin syvennykseen ja ripauta pari hiutaletta sormisuolaa päälle. Toista jokaiseen pihviin. Koristele pihvit kapriksilla ja tarjoile ohessa vielä sinappia.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläRuotsalainen lihapannuLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraasteValkosipulisilavoitu lampaanfileeCoq au vin pekonilla
TartarPääruoatLiharuoka

Tähän ruokaan tarvitset kaikkein korkealuokkaisinta lihaa. Munat eivät ole pakollisia, mutta jos haluaa syödä raakalihapihvejä oikealla tavalla, raaat keltuaiset kuuluvat asiaan.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar