Raakapihvit, viiriäisenmunat ja hapanpunasipuli

Tähän ruokaan tarvitset kaikkein korkealuokkaisinta lihaa. Munat eivät ole pakollisia, mutta jos haluaa syödä raakalihapihvejä oikealla tavalla, raaat keltuaiset kuuluvat asiaan.

Neljälle

  • 200 g puhdistettua härän sisäfileetä
  • 1 rkl tuoretta pipaprjuuriraastetta
  • 1 rkl karkeaa ranskalaista sinappia
  • 4 viiriäisenmunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Hapanpunasipuli

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl etikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 6 rkl vettä
  • 2 rkl kapriksia

Koristeluun

  • kapriksia

Tarjoiluun

  • karkeaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Keitä etikka, sokeri ja vesi etikkaliemeksi. Ota liedeltä ja laita punasipulirenkaat kuumaan liemeen maustumaan, anna jäähtyä.

2. Kuutioi sisäfilee pikkuruisiksi kuutioiksi, n. ½ x ½ senttiä ja laita ne kulhoon. Kuori ja raasta piparjuuri ja sekoita lihakuutioihin piparjuuriraaste ja karkea sinappi, mausta seos suolalla ja mustapippurilla myllystä. Muotoile lihamassasta neljä pientä hienoa pihviä.

3. Siivilöi jäähtynyt liemi punasipulista ja sekoita sipuliin kaprikset. Aseta pihvit neljälle asetille ja jaa hapanpunasipuli pihvien vierelle. Paina varovasti pieni syvennys jokaiseen pihviin. Riko viiriäisen munat yksi kerrallaan. Voit käyttää pientä veistä, jolla pistät reiän kuoreen, valuta muna varovasti kämmenelle ja raaputa valkuainen irti keltuaisesta veitsellä. Valuta sitten keltuainen pihvin syvennykseen ja ripauta pari hiutaletta sormisuolaa päälle. Toista jokaiseen pihviin. Koristele pihvit kapriksilla ja tarjoile ohessa vielä sinappia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!