Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Marionin luomus.
Ruiskeksit
- 2.5dl kaurahiutaleita
- 2.5dl ruisjauhoja
- 150g huoneenlämpöistä voita
- ½tl suolaa
- ½dl maitoa
- 75g sulatettua voita (ei käytetä taikinan tekoon)
Ruisbrowniet
- 155g voita
- 300g tummaa suklaata
- 200g ruisjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 4 munaa
- 200g kidesokeria
- 200g fariinisokeria.
Koristeluun
- 150g värikkäitä minivaahtokarkkeja
Viileä keksijäätelö
- 2dl rasvatonta maitoa
- 1dl kuohukermaa
- 50g tomusokeria
- ½dl maustamatonta jugurttia
- ¼ -osa valmistetuista ruiskekseistä
Valmistusohje
Ruiskeksit:
Hienonna kaurahiutaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääri kelmuun ja aseta jääkaappiin hetkeksi. Muotoile keksejä ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa n.10-15min. Käytä ¾ -osa kekseistä brownieiden pohjan valmistamiseen, ja loput kekseistä säästä jäätelöön! Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos suorakulmaisen vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Ruisbrowniet:
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi (n.2min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Yhdistä munasokeri- ja voisuklaaseos. Kääntele lopuksi joukkoon jauhoseos. Levitä taikina vuoan päälle, jossa on keksipohja. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n.25min.
Koristeluun
Levitä vaahtokarkit paistetun brownien päälle. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa vain 1-2minuuttia. Tarkkaile uunia, sillä vaahtokarkit palavat herkästi. Jäähdytä brownie kunnolla ennen leikkaamista.
Viileä keksijäätelö:
Sekoita kaikki ainekset paitsi keksit keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen. Valmista seosta jäätelökoneessa n.15-20min. Lisää loppuvaiheessa keksit pieninä palasina. Tarjoile ruis s’mores brownieiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti