Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aineena ruis: Mallan ruiskupposet

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 11:04

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Mallan luomus.

Kuori

  • 2dl kylmää vettä
  • 0,5tl suolaa
  • 5,5dl hienoa täysjyväruisjauhoa
  • 25g voita

Täyte

  • 6dl täysmaitoa
  • 0,33dl sokeria
  • 50g voita
  • 1,5dl risottoriisiä
  • 50g hasselpähkinöitä paahdettuna ja pilkottuna
  • 125g hyvää tummaa suklaata rouhittuna
  • 0,5dl kuohukermaa
  • Pohjalle lakkahilloa

Koristeluun

  • Kolmionmalliset pohjasta tehdyt ruislevyt kuorrutetaan paahdetulla sokerilla
  • ruislastuja
  • sokeria

Valmistusohje

1. Paahda hasselpähkinät 180˚C 8 minuuttia. Hiero kuivan puhtaan pyyhkeen välissä jotta kuoret irtoavat. Rouhi.

2. Valmista risotto; Kuumenna maito ja sokeri kattilassa.

3. Sulata voi kattilassa ja kuullota riisit. Lisää kauhallinen kuumaa maitoa ja imeytä. Jatka kunnes kaikki maito on imeytynyt. Lisää hiukan jäähtyneeseen risottoon suklaat ja rouhitut pähkinät.

4. Valmista kuori; vaivaa jauhot, suola ja vesi kunnes taikina on sopivaa. Lisää voi. Laita kelmuun jääkaappiin.

5. Kauli taikina n. 1-2mm paksuksi. Ota taikinasta halk. 7cm pyöreällä muotilla ympyröitä ja asettele ne vuokasprayllä valmisteltuihin metallisiin muffinivuokaan haluamaasi muotoon. Ota myös kolmion mallisia koristelulevyjä taikinasta. Paista pohjia 250˚C 5-10min kunnes ovat rapeita ja hiukan reunat saaneet väriä ja sen jälkeen koristelelvyjä muutama minuutti (kunnes ovat kovia). Uunista tullessa kumoa pohjat nurinpäin ja voitele pohja sulalla voilla.

6. Sulata ja paahda sokeria pannulla, levitä siveltimellä komionmuotoisiin paloihin molemmin puolin.

7. Laita jokaisen kupposen pohjalle lakkahilloa. Sen päälle laita risottoa niin apljon kuin mahtuu. Aseta ruislastu pystyyn päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Tommin vegepullatVilliyrtit: Kristan "Makea metsä"Salmiakkista: Artun SalmiakkibisketitMustikkapullat kuorrutteellaSuloiset reikäkakutLusseleivonnaiset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti