Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aineena ruis: Lauran ruis-mustikkabebet

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 11:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Lauran luomus.

Pohjataikina

  • 70 g voita + 1 rkl sulaa voita voiteluun
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • paistoherneet

Mustikkakreemitäyte

  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 keltuainen
  • 100 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 60 g mustikoita

Kuorrute ja koristelu

  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5-2 rkl mustikkamehua (vettä tarvittaessa)
  • ruismurua

Valmistusohje

Pohja:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkuainen ja lopuksi jauhot. Voitele kaksitoista pientä metallista leivosvuokaa sulalla voilla. Jaa taikina kolmeentoista yhtä suureen osaan. Painele taikina vuokiin. Painele yli jäävä taikinapala litteäksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Laita vuoat pellille, täytä paistoherneillä ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.

Poista paistoherneet. Anna pohjien jäähtyä hetki. Paina vuoan reunoja kevyesti sisäänpäin, ja irrota pohja varovasti. Jos pohjat tarvitsevat vielä väriä, voit laittaa pohjat vielä hetkeksi uuniin ilman vuokia. Murenna litteä ruiskeksi koristelua varten.

Täyte:

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna kiisselin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten kiisseli jääkaappiin, kunnes se on kylmää.

Soseuta mustikat. Siivilöi mustikoista hieman mehua kuorrutetta varten.  Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri, kiisseli ja mustikkasose.

Jaa täyte ruiskuppeihin. Tasoita kreemin pinta. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kuorrute:

Sekoita tomusokeri ja sopiva määrä mustikkamehua tasaiseksi. Levitä kuorrute leivosten päälle. Ripottele pinnalle ruismurua.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttöKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaJuustokakku mansikkakastikkeen keraMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
Koko Suomi leipoo -reseptitMustikkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti