Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 15:08

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Iisan luomus.

Kuivat raaka-aineet

  • n. 2,5 dl täysjyväruisjauhoja
  • n. 2,3 dl spelttijauhoja
  • 5-6 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl merisuolaa (+ hieman koristeeksi pinnalle)

Kosteat raaka-aineet

  • 3 munaa
  • 2,5 dl full-fat kookosmaitoa
  • n. 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 100g 75% tummaa suklaata, pilkottuna

Karhunvatukkavoin raaka-aineet

  • n. 110g voita
  • n. 1,5 dl tuoreita karhunvatukoita (n. 0,8 dl voihin ja loput koristeluun)
  • 4 tl hunajaa (voi säädellä määrällä makeutta)
  • ripaus sormisuolaa

Koristeluun

  • 1 dl ruisleseitä
  • 2 rkl sokeria/fariinisokeria/vaahterasiirappia
  • n. 1 rkl kookosöljyä pannulle

Valmistusohje

Valmistus:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuokaan 12 kappaletta muffinipapereita. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.

2. Riko munat eri kulhoon ja vatkaa niitä käsin noin minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kookosmaito, vaahterasiirappi ja oliiviöljy samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat ja märät ainekset keskenään. Pilko tumma suklaa ja yhdistä puolet siitä taikinaan. Käytä nuolijaa apuna sekoittamisessa ja varo ettet sekoita taikinaa liikaa.

3. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja lisää päälle loput suklaasta. Paista n. 15-20 minuuttia. Valmista karhunvatukkavoi sillä aikaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Yhdistä tämän jälkeen marjat joukkoon. Sekoita kunnes marjojen rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa liikaa, jotta voi ei juoksetu.  Laita valmis voi jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

4. Uunin jälkeen ripottele muffinssien pinnalle merisuolaa/sormisuolaa ja nosta tarjoiluastialle (esim. puinen taso/tarjoitin/leikkuulauta.)

5. Ota karhunvatukkavoi jääkaapista. Annostele tarjoiluastialle tai kulhoon muffinssien viereen. Lisää koristeeksi reunoille tuoreita karhunvatukoita.

6. Karamellisoi paistinpannulla ruisleseitä sokerissa. Älä polta. Murenna seos. Voit ropisuttaa leseitä muffinien ja voin päälle.

HOX! Vaahterasiirapin määrällä voit säädellä makeutta. Osan sen määrästä voi myös korvata mm. banaanilla saadakseen terveellisemmän vaihtoehdon esimerkiksi aamupala pöytään.

Lisää aiheesta:

Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakkaKoko Suomi leipoo: Mr. ja Mrs. donitsit, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Zannin pirparkakkumaljaKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivoksetOmenasta on moneksi: Iisan omenainen juureskakkuValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!
Koko Suomi leipoo -reseptitMakeat muffinitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti