Raaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Iisan luomus.
Kuivat raaka-aineet
- n. 2,5 dl täysjyväruisjauhoja
- n. 2,3 dl spelttijauhoja
- 5-6 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl merisuolaa (+ hieman koristeeksi pinnalle)
Kosteat raaka-aineet
- 3 munaa
- 2,5 dl full-fat kookosmaitoa
- n. 1,5 dl vaahterasiirappia
- 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 100g 75% tummaa suklaata, pilkottuna
Karhunvatukkavoin raaka-aineet
- n. 110g voita
- n. 1,5 dl tuoreita karhunvatukoita (n. 0,8 dl voihin ja loput koristeluun)
- 4 tl hunajaa (voi säädellä määrällä makeutta)
- ripaus sormisuolaa
Koristeluun
- 1 dl ruisleseitä
- 2 rkl sokeria/fariinisokeria/vaahterasiirappia
- n. 1 rkl kookosöljyä pannulle
Valmistusohje
Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuokaan 12 kappaletta muffinipapereita. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.
2. Riko munat eri kulhoon ja vatkaa niitä käsin noin minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kookosmaito, vaahterasiirappi ja oliiviöljy samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat ja märät ainekset keskenään. Pilko tumma suklaa ja yhdistä puolet siitä taikinaan. Käytä nuolijaa apuna sekoittamisessa ja varo ettet sekoita taikinaa liikaa.
3. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja lisää päälle loput suklaasta. Paista n. 15-20 minuuttia. Valmista karhunvatukkavoi sillä aikaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Yhdistä tämän jälkeen marjat joukkoon. Sekoita kunnes marjojen rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa liikaa, jotta voi ei juoksetu. Laita valmis voi jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
4. Uunin jälkeen ripottele muffinssien pinnalle merisuolaa/sormisuolaa ja nosta tarjoiluastialle (esim. puinen taso/tarjoitin/leikkuulauta.)
5. Ota karhunvatukkavoi jääkaapista. Annostele tarjoiluastialle tai kulhoon muffinssien viereen. Lisää koristeeksi reunoille tuoreita karhunvatukoita.
6. Karamellisoi paistinpannulla ruisleseitä sokerissa. Älä polta. Murenna seos. Voit ropisuttaa leseitä muffinien ja voin päälle.
HOX! Vaahterasiirapin määrällä voit säädellä makeutta. Osan sen määrästä voi myös korvata mm. banaanilla saadakseen terveellisemmän vaihtoehdon esimerkiksi aamupala pöytään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia