Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aineena ruis: Emmin Mustikkametsässä

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 11:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Emmin luomus.

Mustikkametsässä

    Pohja

    • 4 munaa
    • 2 dl sokeria
    • 0,5 dl vehnäjauhoja
    • 0,5 dl ruisjauhoja
    • 1dl mantelijauhoja
    • 2tl leivinjauhetta
    • 2rkl kardemummaa

    Ruisvaahto

    • 3dl vettä
    • 3dl mustikoita
    • 2rkl mustikkarouhetta
    • 1dl Myllyn paras ruisjauhoja
    • 1dl vaniljalla maustettua kuohukermaa
    • 4 liivatelehteä

    Kiille

    • 3 dl sokeroitua mustikkasosetta
    • 1-2 liivatelehteä

    Koristeet

    • 30g valkosuklaata
    • 1dl tuoreita mustikoita
    • Mustikanlehtiä

    Valmistusohje

    Pohja:

    Valmista kakkupohja. Vatkaa munista ja sokerista vaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisä vaahdon sekaan varovasti käännellen. Levitä taikina pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

    Ruisvaahto:

    Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi liivate ohuena nauhana sekaan sekä vaniljavaahto.


    Kiille:

    Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikkasose ja lisää liivatteet soseeseen. Sekoita tasaiseksi.

    Koristeet:

    Leikkaa pohjasta halutun kokosia leivospaloja muottia apuna käyttäen. Ympäröi pohja reunakalvolla. Täytä ruisvaahdolla.

    Viimeistele leivos mustikkakiilteellä, mustikan lehdillä sekä valkosuklaa koristeella.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdollaRaaka-aineena ruis: Lauran ruis-mustikkabebetValkosuklaa-mansikkakääretorttuRuiskääretorttu mämmimousella
    Koko Suomi leipoo -reseptitMustikkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti