Raaka-aineena ruis: Emmin Mustikkametsässä
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Emmin luomus.
Mustikkametsässä
Pohja
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl ruisjauhoja
- 1dl mantelijauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2rkl kardemummaa
Ruisvaahto
- 3dl vettä
- 3dl mustikoita
- 2rkl mustikkarouhetta
- 1dl Myllyn paras ruisjauhoja
- 1dl vaniljalla maustettua kuohukermaa
- 4 liivatelehteä
Kiille
- 3 dl sokeroitua mustikkasosetta
- 1-2 liivatelehteä
Koristeet
- 30g valkosuklaata
- 1dl tuoreita mustikoita
- Mustikanlehtiä
Valmistusohje
Pohja:
Valmista kakkupohja. Vatkaa munista ja sokerista vaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisä vaahdon sekaan varovasti käännellen. Levitä taikina pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Ruisvaahto:
Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi liivate ohuena nauhana sekaan sekä vaniljavaahto.
Kiille:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikkasose ja lisää liivatteet soseeseen. Sekoita tasaiseksi.
Koristeet:
Leikkaa pohjasta halutun kokosia leivospaloja muottia apuna käyttäen. Ympäröi pohja reunakalvolla. Täytä ruisvaahdolla.
Viimeistele leivos mustikkakiilteellä, mustikan lehdillä sekä valkosuklaa koristeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan