Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Emmin luomus.

Mustikkametsässä

    Pohja

    • 4 munaa
    • 2 dl sokeria
    • 0,5 dl vehnäjauhoja
    • 0,5 dl ruisjauhoja
    • 1dl mantelijauhoja
    • 2tl leivinjauhetta
    • 2rkl kardemummaa

    Ruisvaahto

    • 3dl vettä
    • 3dl mustikoita
    • 2rkl mustikkarouhetta
    • 1dl Myllyn paras ruisjauhoja
    • 1dl vaniljalla maustettua kuohukermaa
    • 4 liivatelehteä

    Kiille

    • 3 dl sokeroitua mustikkasosetta
    • 1-2 liivatelehteä

    Koristeet

    • 30g valkosuklaata
    • 1dl tuoreita mustikoita
    • Mustikanlehtiä

    Valmistusohje

    Pohja:

    Valmista kakkupohja. Vatkaa munista ja sokerista vaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisä vaahdon sekaan varovasti käännellen. Levitä taikina pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

    Ruisvaahto:

    Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi liivate ohuena nauhana sekaan sekä vaniljavaahto.

    Kiille:

    Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikkasose ja lisää liivatteet soseeseen. Sekoita tasaiseksi.

    Koristeet:

    Leikkaa pohjasta halutun kokosia leivospaloja muottia apuna käyttäen. Ympäröi pohja reunakalvolla. Täytä ruisvaahdolla.

    Viimeistele leivos mustikkakiilteellä, mustikan lehdillä sekä valkosuklaa koristeella.

     

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.