Quiche Lorraine
Suolaiset piiraat sopivat hyvin piknikkoriin, mutta tämä maailmankuulu piiras on myös maistuva lounas tai kevyt iltapala. Vastapaistetussa piiraassa on täyteläinen juuston ja kinkun maku. Tarjoa lisänä rapeaa salaattia. Ohjetta muuntelemalla voit valmistaa myös broileri- tai kasvispiiraan.
Ainekset
- 6-8 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Täyte
- 125 g vähärasvaista savukylkeä
- 3 dl raastettua emmentaljuustoa
- 3 munaa
- 3 dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vuoraa piiras taikinalla ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi savukylki ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä. Pane kuutiot piirasvuoan pohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.
3. Vakaa munat, kerma ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa