Quiche Lorraine

Suolaiset piiraat sopivat hyvin piknikkoriin, mutta tämä maailmankuulu piiras on myös maistuva lounas tai kevyt iltapala. Vastapaistetussa piiraassa on täyteläinen juuston ja kinkun maku. Tarjoa lisänä rapeaa salaattia. Ohjetta muuntelemalla voit valmistaa myös broileri- tai kasvispiiraan.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Pohja

  • 100 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 125 g vähärasvaista savukylkeä
  • 3 dl raastettua emmentaljuustoa
  • 3 munaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vuoraa piiras taikinalla ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi savukylki ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä. Pane kuutiot piirasvuoan pohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.

3. Vakaa munat, kerma ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja