Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 15.12.2017 14:19

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kermaa tai vettä

Täyte

  • 300 g kinkkurouhetta tai-suikaleita
  • ½ punainen paprika
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150-175 g juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi.

Lisää suola ja kerma tai vesi nopeasti sekoittaen.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkurouhe tai -suikaleet.

Paloittele paprika ja ripottele päälle.

Sekoita kuohukerman joukkoon munat, juustoraaste ja mustapippuria myllystä.

Jatka piirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä.

Suolaiset piirakat ovat aina yhtä trendikkäitä. Ruokaisuutensa vuoksi ne soveltuvat niin kevyeksi lounaaksi kuin iltapalaksi tai juhlahetkiin. Voit valmistaa piiraan isommassa piirasvuoassa tai painella taikinaa esimerkiksi metallisen muffinivuoan pohjalle ja tarjota pieninä annospiiraina.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin parsapiirakkaGluteeniton kinkkupiirakkaHellapoliisin vuohenjuustopiirakkaQuiche LorraineBritan katkarapupiirakkaPinaatti-vuohenjuustopiiras
HellapoliisiKinkkupiirakkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney