Quiche Lorraine eli kinkkupiiras
Suolaiset piirakat ovat aina yhtä trendikkäitä. Ruokaisuutensa vuoksi ne soveltuvat niin kevyeksi lounaaksi kuin iltapalaksi tai juhlahetkiin. Voit valmistaa piiraan isommassa piirasvuoassa tai painella taikinaa esimerkiksi metallisen muffinivuoan pohjalle ja tarjota pieninä annospiiraina.
Pohja
- 100 g voita tai margariinia
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kermaa tai vettä
Täyte
- 300 g kinkkurouhetta tai-suikaleita
- ½ punainen paprika
- 4 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 150-175 g juustoraastetta
- mustapippuria myllystä
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi.
Lisää suola ja kerma tai vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkurouhe tai -suikaleet.
Paloittele paprika ja ripottele päälle.
Sekoita kuohukerman joukkoon munat, juustoraaste ja mustapippuria myllystä.
Jatka piirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta