Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Quesadillat chorizolla ja mustapavuilla

Julkaistu 08.06.2017 08:08

MTV LIFESTYLE

Makujen aamun Nanna Rintala suosittelee valmistamaan helppoa ja maukasta ruokaa kesäpäiviin meksikolaisittain eli Quesadillat chorizolla ja mustapavuilla.

Ainekset

  • 4 annosta
  • 8 isoa vehnätortillaa tai 12 pientä maissitortillaa
  • 4 raaka-chorizomakkaraa
  • 1 tlk/ n. 300 g mustapapuja
  • 1 punasipuli
  • 3 dl mietoa juustoraastetta
  • 1 ruukku korianteria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Guacamole

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 kypsä tomaatti
  • ½ sipuli
  • ½ limetti
  • ½ -1 chili
  • 1 ruukku korianteria
  • suolaa ja mustapippuria

Pico de gallo eli tomaattisalsa

  • 3 tomaattia
  • 1 hopeasipuli
  • 1 jalapeno
  • 1 lime
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Purista chorizomakkarat pois kuorestaan siskonmakkaroiden tapaan ja paista kypsäksi keskilämmöllä murustellen liha samalla kahdella haarukalla hienoksi.

Valuta mustapavut ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Viipaloi sipuli ohueksi ja hienonna korianteri.

Sipaise tortillan päälle hiukan mustapaputahnaa, ripottele juustoraaste, sipuli, chorizo ja korianteri. Ole maltillinen täytteen määrässä. Aseta päälle toinen tortilla ja paista keskilämmöllä pienessä määrässä öljyä molemmin puolin kauniin väriseksi. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa 4 osaan. Tarjoile guacamolen ja tomaattisalsan (pico de gallo) kanssa.

Guacamole:

Irrota avokadojen hedelmäliha ja muusaa se haarukalla tai morttelissa karkeasti. lisää mukaan hienoksi pilkottu tomaatti, sipuli, limen mehu, chili ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pico de gallo eli tomaattisalsa:

Pilko tomaatit, sipuli ja jalapeño sekä korianteri. Sekoita, mausta limellä, korianterilla, suolalla ja pippurilla

Lisää aiheesta:

Kukkakaali-härkiskulho texmextyyliinKana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkkuGazpacho ja avokado-kurkkusalaattiVihanneslasagne paprikallaPehmeät tacot jauheliha- ja mustapaputäytteelläPastasalaatti tulisen peston kanssa
PääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike