Pyttipannu

Pyttipannun luksusversiossa ainekset on paloiteltu huolellisesti ja peruna on raakapaistettua. Arkisemmassa versiossa paistetaan kylmiä, keitettyjä perunoita ja esimerkiksi kuutioitua makkaraa. Paistettu kananmuna ja punajuuret ovat klassisia lisukkeita.

Neljälle

  • 800 g perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 5 dl kuutioitua, paistettua lihaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • worchestershirekastiketta
  • 4 kananmunaa
  • punajuuria tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja kuutioi ne tasaisesti. Keitä niitä vedessä 1 minuutti, kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lihat yhtä suuriksi kuin perunakuutiot. Käytä kahta paistinpannua, paista perunat kullanruskeiksi toisessa ja sipulit toisessa. Kaada sipulit perunoiden seuraksi. Paista lihoja sipuleilta vapautuneessa pannussa. Lisää lihat peruna-sipulisekoitukseen. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja worchestershirekastikkella.

3. Paista munat tai tarjoile pyttipannu raakojen munankeltuaisten sekä punajuurten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!