Pyttipannu poronkäristyksestä

Jos käytät esikeitettyjä, pakastettuja perunakuutioita, tämä on oikeaa pikaruokaa. Voit myös käyttää kylmiä, keitettyjä ja kuutioituja perunoita, jotka lämmität mikrossa tai tavallisessa uunissa ennen kuin sekoitat ne lihan ja sipulin kanssa.

Ainekset

  • Neljälle
  • 2 pkt pakastettua poronkäristystä à 240 g
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 500 g pakastettuja perunakuutioita
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • persiljaa
  • raastettua piparjuurta
  • 4 munankeltuaista
  • ranskalaista, makeuttamatonta sinappia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli. Paista poronkäristys ja sipuli. Poronkäristyksen pitää saada väriä, mutta älä paista sitä kovaksi ja rapeaksi. Tiputtele päälle soijaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä perunat vadilla mikrossa, noin 8 minuuttia. Perunat ovat esikeitettyjä ja niiden tarvitsee vain lämmetä. Suolaa ja pippuroi.

3. Sekoita poronkäristys ja perunat. Anna kaiken lämmetä täysin. Ripottele päälle persiljaa.

4. Tarjoile raastetun piparjuuren ja sinapin kera, asettele jokaiselle aterioijalle lisäksi raaka munankeltuainen esimerkiksi munakuppiin tai munankuoren puolikkaaseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.