Pyttipannu poronkäristyksestä
Jos käytät esikeitettyjä, pakastettuja perunakuutioita, tämä on oikeaa pikaruokaa. Voit myös käyttää kylmiä, keitettyjä ja kuutioituja perunoita, jotka lämmität mikrossa tai tavallisessa uunissa ennen kuin sekoitat ne lihan ja sipulin kanssa.
Ainekset
- Neljälle
- 2 pkt pakastettua poronkäristystä à 240 g
- 1 iso keltasipuli
- 1 rkl voita paistamiseen
- 500 g pakastettuja perunakuutioita
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- persiljaa
- raastettua piparjuurta
- 4 munankeltuaista
- ranskalaista, makeuttamatonta sinappia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Paista poronkäristys ja sipuli. Poronkäristyksen pitää saada väriä, mutta älä paista sitä kovaksi ja rapeaksi. Tiputtele päälle soijaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lämmitä perunat vadilla mikrossa, noin 8 minuuttia. Perunat ovat esikeitettyjä ja niiden tarvitsee vain lämmetä. Suolaa ja pippuroi.
3. Sekoita poronkäristys ja perunat. Anna kaiken lämmetä täysin. Ripottele päälle persiljaa.
4. Tarjoile raastetun piparjuuren ja sinapin kera, asettele jokaiselle aterioijalle lisäksi raaka munankeltuainen esimerkiksi munakuppiin tai munankuoren puolikkaaseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti