Pyöreä vuohenjuusto-tomaattipiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650084/landscape16_9/515/290/50031fd28b939fca23deae41204542ad/rr/1190714-6732.jpg)
Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte
- 150 g emmental-tyyppistä juustoraastetta
- 2 munaa
- 1 dl kermaviiliä
- 100 g vuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa (tai vuohenjuusto-tomaatti)
- 1 tl roseepippuria
- 1 rasia minitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
- 200 g vuohenjuustoa
- 100 g sokeriherneenpalkoja tms. vihreää
Valmistusohje
Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu pehmeillä rasvoilla (rypsiöljyllä).
Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja pippurit ja levitä seos piirakalle. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka