Pyöreä vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte
- 150 g emmental-tyyppistä juustoraastetta
- 2 munaa
- 1 dl kermaviiliä
- 100 g vuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa (tai vuohenjuusto-tomaatti)
- 1 tl roseepippuria
- 1 rasia minitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
- 200 g vuohenjuustoa
- 100 g sokeriherneenpalkoja tms. vihreää
Valmistusohje
Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu pehmeillä rasvoilla (rypsiöljyllä).
Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja pippurit ja levitä seos piirakalle. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan