Pyöreä vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte
- 150 g emmental-tyyppistä juustoraastetta
- 2 munaa
- 1 dl kermaviiliä
- 100 g vuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa (tai vuohenjuusto-tomaatti)
- 1 tl roseepippuria
- 1 rasia minitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
- 200 g vuohenjuustoa
- 100 g sokeriherneenpalkoja tms. vihreää
Valmistusohje
Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu pehmeillä rasvoilla (rypsiöljyllä).
Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja pippurit ja levitä seos piirakalle. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta