Leivo tämä piirakka kätevästi Pyöreä Piirakkataikinaan, joka on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Sienitäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- ½ l suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta
- 1 punasipuli
- 1 tl roseepippuria tai rosmariinia
- 1 tlk fetajuustokuutioita (200 g)
- 1 tlk ranskankermaa (200 g)
- 2 munaa
Valmistusohje
Tarvitaan 26-30 cm:n piirakkavuoka. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä vuoan pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä piirakan myös pakaste-Ruistaikinaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.