Mainos

Pyöreä sieni-fetapiirakka

Leivo tämä piirakka kätevästi Pyöreä Piirakkataikinaan, joka on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Sienitäyte

  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  • ½ l suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta
  • 1 punasipuli
  • 1 tl roseepippuria tai rosmariinia
  • 1 tlk fetajuustokuutioita (200 g)
  • 1 tlk ranskankermaa (200 g)
  • 2 munaa

Valmistusohje

Tarvitaan 26-30 cm:n piirakkavuoka. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä vuoan pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä piirakan myös pakaste-Ruistaikinaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!