Pyöreä sieni-fetapiirakka
Leivo tämä piirakka kätevästi Pyöreä Piirakkataikinaan, joka on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Sienitäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- ½ l suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta
- 1 punasipuli
- 1 tl roseepippuria tai rosmariinia
- 1 tlk fetajuustokuutioita (200 g)
- 1 tlk ranskankermaa (200 g)
- 2 munaa
Valmistusohje
Tarvitaan 26-30 cm:n piirakkavuoka. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä vuoan pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä piirakan myös pakaste-Ruistaikinaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan