Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pustapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 naudanpaisti, n. 1 kg
  • 2 keltasipulia
  • 2 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl murskattua kuminaa
  • 1 tl meiramia
  • 5 dl lientä
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli. Murskaa kumina morttelissa. Kuori sitruunankuoren keltainen osa perunankuorimaveitsellä, mieluiten vain muutamana, kokonaisena palana.

2. Paista sipulia voissa muutama minuutti ilman että se saa väriä. Lisää paprika, sekoita ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, paprikajauhe, kumina, meirami, sitruunankuori ja ½ tl suolaa, jauha viimeiseksi mukaan valkopippuria myllystä. Kaada päälle liemi, anna porista kannen alla vähintään 15 minuuttia.

3. Ruskista paisti ja anna sille hieno paistopinta joka puolelta pannussa. Laita sitten paisti paprikaseokseen. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jos haluat paistin olevan sisältä vaaleanpunainen, se on valmis, kun sisälämpötila on 70 astetta. Jos haluat sen läpikypsäksi, odota 75 asteeseen. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä alumiinifoliossa. Nosta sitruunankuori kastikkeesta. Anna kastikkeen kiehua kokoon hieman paksummaksi. Viipaloi paisti ja tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaRanskalainen vasikanpaistiLampaanpaisti padassaPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutLammaspaisti ratatouillen kera
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tämä paisti valmistetaan unkarilaista gulassia ajatellen, josta nimi pohjautuu. Sipuli, paprika ja kumina maustavat lihan, perunapyree on maukas lisuke, samoin muutama maukas säilykekurkku.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta