Pustapaisti

Tämä paisti valmistetaan unkarilaista gulassia ajatellen, josta nimi pohjautuu. Sipuli, paprika ja kumina maustavat lihan, perunapyree on maukas lisuke, samoin muutama maukas säilykekurkku.

Neljälle

  • 1 naudanpaisti, n. 1 kg
  • 2 keltasipulia
  • 2 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl murskattua kuminaa
  • 1 tl meiramia
  • 5 dl lientä
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli. Murskaa kumina morttelissa. Kuori sitruunankuoren keltainen osa perunankuorimaveitsellä, mieluiten vain muutamana, kokonaisena palana.

2. Paista sipulia voissa muutama minuutti ilman että se saa väriä. Lisää paprika, sekoita ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, paprikajauhe, kumina, meirami, sitruunankuori ja ½ tl suolaa, jauha viimeiseksi mukaan valkopippuria myllystä. Kaada päälle liemi, anna porista kannen alla vähintään 15 minuuttia.

3. Ruskista paisti ja anna sille hieno paistopinta joka puolelta pannussa. Laita sitten paisti paprikaseokseen. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jos haluat paistin olevan sisältä vaaleanpunainen, se on valmis, kun sisälämpötila on 70 astetta. Jos haluat sen läpikypsäksi, odota 75 asteeseen. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä alumiinifoliossa. Nosta sitruunankuori kastikkeesta. Anna kastikkeen kiehua kokoon hieman paksummaksi. Viipaloi paisti ja tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja