Piiras miedolla purjonmaulla sopii mainiosti joulukinkun seuraksi – tai kinkulle, makkaralle ja lihalle milloin tahansa vuoden ympäri.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaa
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 500-600 g purjoa, ohuina viipaleina
- 3 rkl margariinia
- 2 kananmunaa
- 2 dl kahvikermaa
- 100 g juustoraastetta
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista purjo pehmeäksi margariinissa, anna jäähtyä.
4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
5. Vatkaa kaikki täytteen ainekset, lisää purjo ja kaada piiraskuoreen. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!