Purjopiiras seisovaan pöytään

Tämä on täydellinen ruokalaji seisovaan pöytään kun ruokailijoita on useita.

Ainekset

  • Kuudelle

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g voita
  • 1 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele voi. Nypi yhteen voi ja jauhot, lisää suola ja vesi, työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuorta uunissa n. 15 minuuttia. Puhdista ja suikaloi purjo, paista voissa.

3. Vatkaa munat, maito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele purjot piiraskuoreen, kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt. Peitä piiras foliolla kun puolet paistoajasta on kulunut. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!