Purjopiiras seisovaan pöytään
Tämä on täydellinen ruokalaji seisovaan pöytään kun ruokailijoita on useita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g voita
- 1 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Paloittele voi. Nypi yhteen voi ja jauhot, lisää suola ja vesi, työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuorta uunissa n. 15 minuuttia. Puhdista ja suikaloi purjo, paista voissa.
3. Vatkaa munat, maito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele purjot piiraskuoreen, kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt. Peitä piiras foliolla kun puolet paistoajasta on kulunut. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan